Antena Căutare

Cum a sabotat statul roman dezvoltarea rurala

Primarii din mediul rural au tocat inutil 1.000 miliarde de lei vechi, pe timp de criza, pentru ca Agentia pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a schimbat regulile de finantare europeana pe masura 322 - axa III, dupa ce proiectele au fost depuse. Modificarile au avantajat unii participanti, printre care clientii fostei firme de consultanta a lui Mihai Vadan, directorul APDRP.





„In medie, pregatirea unui proiect pentru finantare europeana s-a ridicat la un miliard de lei vechi. Am discutat cu alti colegi si vom da agentia in judecata. Este o bataie de joc. S-a schimbat regula jocului dupa ce meciul s-a incheiat",

Stiind de la inceput regulile finale de finantare, orice primar ar fi avut cum sa evalueze daca are sens sa angajeze cheltuieli cu redactarea unui proiect. Socotind ca fiecare contestatar a cheltuit un miliard de lei vechi cu redactarea proiectului, rezulta ca Romania a ingropat 1.000 miliarde de lei vechi.

Un alt risc vine din partea Oficiului European de Lupta Antifrauda (OLAF) care, in caz de nereguli, poate dispune returnarea fondurilor catre Comunitatea Europeana.

Citeste tot articolul pe Jurnalul!

Foto: apdrp.ro

Consiliul Concurentei a dat CECAR o amenda-record pentru fixarea tarifelor contabile... Investitorii si bancile pregatesc un nou val de scumpiri pe piata locuintelor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x