Antena Căutare

Consiliul Concurentei a dat CECAR o amenda-record pentru fixarea tarifelor contabile

Consiliul Concurentei a amendat Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR) cu o amenda record, de 4,05 milioane de lei (aproximativ 950.000 de euro), reprezentand 9,2% din veniturile CECCAR din 2009. Sanctiunea a fost aplicata pentru fixarea tarifelor practicate de catre membrii CECAR.

Astfel, potrivit unei investigatii care a fost declansata anul trecut de Consiliul concurentei, CECAR a stabilit onorariile in profesia contabila inca din 2001, a anuntat marti Autoritatea de Concurenta, in cadrul unei conferinte de presa.

"Aceasta este cea mai mare amenda procentuala data de Consiliul Concurentei, 9,2% din veniturile CECCAR din 2009 si cea mai mare sanctiune aplicata unei asociatii. Acest fapt se datoreaza gravitatii faptei care este similara unui cartel, duratei ridicate - de 9 ani si circumstantelor agravante, respectiv continuarea incalcarii legii si dupa declansarea investigatiei si ignorarea avertismentelor Consiliului Concurentei", a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele institutiei.

CECAR a fost avertizat de Consiliul Concurentei inca din 2000 sa nu adopte o asemenea masura. Regulamentul de stabilire a tarifelor a fost actualizat in 2004, iar sumele au fost transformate in euro. In 2009, conducerea CECCAR a hotarat publicarea in Monitorul Oficial a Regulamentului, ca sa poata fi aplicata de toti membrii sai.

"Din cei 34.000 membri CECCAR, circa 70% au aplicat sau au incercat sa aplice respectivul Regulament (...) Victimele au fost in special companiile mici si medii. Facem un apel catre aceste firme sa semnaleze daca vor exista situatii similare", a mai spus Chiritoiu.

In CECCAR erau inregistrati, la inceputul acestui an, 33.900 membri dintre care 20.880 experti contabili, 7.720 contabili autorizati si 6.300 de societati de profil.

Caile Ferate Romane, cu datorii de 835 mil. lei, sunt la un pas de faliment... Cum a sabotat statul roman dezvoltarea rurala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x