Antena Căutare

Cum ne‐a ajutat criza economică și de ce este Bucureștiul un oraș foarte atrăgător pentru companii

2015 a fost un an foarte prolific pentru marile companii. Dezvoltarea sectorului de servicii a fost locomotiva creșterii pieței de birouri din București, iar dezvoltatorii imobiliari nu au stat deoparte.

2015 a fost un an foarte prolific pentru marile companii. Dezvoltarea sectorului de servicii a fost locomotiva creșterii pieței de birouri din București, iar dezvoltatorii imobiliari nu au stat deoparte.

Bucureștiul reprezintă punctul fierbinte al României pentru piața de birouri. Mai mulți dezvoltatori imobiliari au anunțat planuri ample de investiție pentru 2016, iar unii dintre ei au început deja lucrările la noile proiecte.

Cererea de spații de birouri se află în creștere

Articolul continuă după reclamă

Cererea de spații de birouri în România va crește în următorii ani, în special în București, ca urmare a dezvoltării sectorului de servicii și a situației favorabile de pe piața muncii. România reprezintă cea de‐a doua piață de outsourcing și de servicii partajate din Europa Centrală și de Est din punctul de vedere al vitezei de dezvoltare. În țara noastră există deja peste 80 de centre cu mai mult de 45.000 de angajați, iar Bucureștiul este orașul care înglobează cele mai multe astfel de locații.

Un mare număr de relocări în 2016

Datorită modificărilor legislative și a extinderii sediilor din România ale unor companii multinaționale, 2016 va fi martorul unui mare număr de relocări pe piața de birouri din București. Această tendință va genera o creștere cu până la 25% a pieței de birouri, comparativ cu anul trecut.

Totodată, 2016 va fi și primul an în care numărul de birouri de slabă calitate din București va începe să scadă, conform romania‐insider.com.

Pe de altă parte, companiile mici vor tinde să ocupe spații în clădirile din zonele bune ale Capitalei, în încercarea de a se extinde, de a se rebrandui și de a‐și crește vizibilitatea pe piață.

Cum ne‐a ajutat criza economică

După debutul crizei economice în 2008, multe companii occidentale s‐au relocat din Europa de Vest în Europa de Est. Criza economică pare să fi ajutat România la nivelul pieței de birouri. Investitorii străini au constatat că piața românească este îndeajuns de matură și de stabilă pentru a genera o amortizare rapidă a investițiilor și oferă un randament foarte bun pentru companii. Totodată, resursele umane din

România permit dezvoltarea unor centre regionale care au nevoie de spațiu și de posibilitatea constantă de extindere.


Ce își doresc marile companii

Marile companii care se dezvoltă în România își doresc o piață stabilă, capabilă să ofere siguranță pe termen lung. Acesta este și motivul pentru care companiile preferă să se extindă în parcurile de birouri deținute de proprietari, și nu de dezvoltatorii imobiliari. Spre exemplu, spațiile ocupate în West Gate, complex deținut de omul de afaceri Liviu Tudor, cel mai mare proprietar român de spații de birouri din țara noastră, s‐au extins cu 15.000 mp în ultimii doi ani și există în continuare intenții în acest sens. Mai mult decât atât, Infineon Technologies, companie germană, își extinde birourile din Novo Park la 7.500 mp, după cum aflăm de pe zf.ro. Un astfel de parc imobiliar de birouri a fost gândit de la început cu posibilitate de extindere, iar companiile resimt confortul proprietarului stabil și al unei stategii imobiliare pe termen lung.

Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Exclusiv Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x