Antena Căutare

Cum să­-ți eficientizezi afacerea. 4 sfaturi pentru un business de succes

Modul în care îți administrezi afacerea ar trebui să fie o preocupare constantă a oricărui bun manager, chiar și în cele mai profitabile perioade.

Mediul de afaceri este în continuă dezvoltare și schimbare, iar evaluarea performanței și a gradului de satisfacție a clienților, explorarea modalităților de creștere a productivității și reducerea costurilor inutile sunt cele trei instrumente care asigură succesul oricărui business.

În lumea afacerilor trebuie să fii mereu cu un pas înaintea concurenței și să operezi eficient pentru a­ți consolida un loc fruntaș pe nișa ta. Eficiența este importantă mai ales în cazul întreprinderilor mici și mijlocii, pentru că resursele lor sunt limitate comparativ cu cele ale companiilor multinaționale.

Țineți pasul cu tehnologia

Modul în care lucrăm, colaborăm și comunicăm cu cei din jurul nostru s­a schimbat enorm în ultimii ani și este de așteptat ca această schimbare să continuie.

De aceea, este important să fii la curent cu noutățile din domeniul IT și să prospectezi constant piața pentru a vedea ce poți implementa în propria ta afacere. Dacă descoperi un nou program pe care vrei să­-i adopți în companie, investește într­un training pentru angajați, prin care aceștia să învețe regulile de folosire.

Nu de puține ori s­a întâmplat ca managerii care au intuit corect schimbările din tehnologie și impactul acestora asupra societății să fie cei care și­au ținut afacerea pe picioare și au reușit să se evidențieze.

Păstrează mai ușor evidența angajaților

Buna gestionare a resurselor umane are un impact direct și imediat asupra oricărei companii. Felul în care ai grijă de angajați se reflectă asupra productivității companiei, a capitalului de încredere și credibilitate pe care ți­l aduc oamenii tăi în exterior. Acum ai la dispoziție instrumente pentru externalizarea serviciilor de HR, dacă nu ai timp la dispoziție să gestionezi propriul departament.

Un astfel de software HR îți garantează eficientizarea administrării resurselor umane la costuri mult reduse. De la gestiunea și calculul salariilor, evidența, evaluarea performanței sau recrutarea angajaților, până la traininguri complexe și stocarea de documente, toate pot fi elecronizate pentru a economisi timp prețios, dar și bani.

Standardizează munca

Indiferent în ce domeniu activezi, cu siguranță ai anumite activități pe care le faci periodic, iar dacă vrei să salvezi timp, energie și să eviți greșelile, cel mai bine este să standardizezi procesele care îți permit asta, recomandă Businessinsider.com.

Vorbim aici în special de documente sau proceduri care nu necesită să fie personalizate. Aici intră e­mail­uri formale pe care le trimiți ocazional, documente cu termeni și condiții, regulamente de ordine interioară sau proceduri de lucru pentru angajați.

Menține toate datele la zi

Fiecare client al tău ar trebui să aibă un dosar propriu care să includă un istoric al colaborării, precum și obligațiile și responsabilitățile fiecărei părti. Același lucru se aplică și în cazul unei noi campanii pe care vrei să o lansezi.

Documentarea la zi poate părea un proces anevoios, dar se poate dovedi salvatoare pe termen lung, când nu vei pierde timp să cauți o informație despre un client sau un produs și vei ști exact unde o poți găsi. Un alt lucru de care trebuie să te asiguri este că angajații au și ei acces la acele dosare, dacă lucrează cu clienții respectivi, și că știu cum să le folosească în mod corect.

Sarcinile zilnice și efortul pe care îl depui în gestionarea afacerii tale îți pot ocupa tot timpul liber, de aceea eficientizarea este cuvântul­cheie de care ar trebui să ții cont în management.

Asta nu te ajută numai pe tine, ci și angajaților tăi le va fi mai ușor să-­și îndeplinească task­urile. Tu vei avea mai mult timp la dispoziție pentru a găsi clienți noi sau a arunca o privire de ansamblu pentru a te asigura mereu că totul merge ca pe roate.

Sursă foto: Shutterstock

Cum folosesc liderii de business internaționali tehnologia în business?... Se schimbă legea? Prețul carburanților ar putea îngloba și contravaloarea timbrului de mediu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x