Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Deprecierea leului ar putea să aducă probleme mari persoanelor cu credite! Mugur Isărescu: ”Am tras un semnal de alarmă!”

Deprecierea leului din ultima perioadă ar putea să aducă probleme mari pentru persoanele cu credite, potrivit lui Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

Deprecierea leului din ultima perioadă ar putea să aducă probleme mari pentru persoanele cu credite, potrivit lui Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

Astfel, acesta a declarat, în cadrul unui interviu, că nu crede că leul se va prăbuși, însă, în cazul în care deprecierea leului va continua, persoanele cu credite se vor contrunta cu probleme.

Rate fixe pentru românii care își cumpără o locuință cu Prima Casă. Ce schimbări pregătesc guvernanţii

”Nu avem motive serioase de îngrijorare în privința cursului valutar, cu excepția deficitului comercial, dar leul este cotat pe piață și influențele factorilor de pe piață sunt importante. În plus, la începutul anului am tras un semnal de alarmă și fără să sperii pe nimeni mai spun încă o data. Leul este convertibil în sensul că foarte mulți investitori țin titluri de stat sau titluri în lei. Nu trebuie antagonizați și speriați. Se duc la televizor și vâd o dobândă de 4%, dar 4% se ceartă cei de la București, ai apare o știe că se ceartă ăștia. Investitorii sunt animale sperioase. Am mai văzut probleme în 92 și în 99 când se spunea să se vândă titlurile României. Nu văd motive de depreciere a leului. Nu suntem pentru deprecierea cursului, dar nu mă întrebați cât va fi că nu știu nici eu”, a explicat Isărescu în cadrul raportului trimestrial asupra inflației de la Banca Națională, potrivit Capital.ro.

Recomandari