Antena Căutare

Dosarul Rompetrol: Dinu Patriciu a fost achitat

Magistratii Tribunalului Bucuresti l-au achitat pe omul de afaceri Dinu Patriciu in dosarul Rompetrol, in care era acuzat, alaturi de alte 12 persoane, de infractiuni economice, precum delapidare si spalare de bani. Sentinta nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs.

La 8 septembrie 2006, Dinu Patriciu a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT pentru savarsirea a sapte infractiuni: delapidare, spalare de bani, asociere la savarsirea de infractiuni, manipularea pietei prin tranzactii sau ordine de tranzactionare, dezvaluire de informatii privilegiate, spalare de bani si initiere sau constituire a unui grup infractional organizat.

Impreuna cu Patriciu au fost trimisi in judecata Alexandru Bucsa, Petrica Grama, Iulian Florin Aldea, Elena Cerasela Rus, Claudiu Simulescu, Sorin Rosca Stanescu, Sorin Pantis, Victor Eros, Paul Miclaus, Elena Albu si Gabriela Anghelache. O parte a dosarului se refera la modul in care Rompetrol a preluat o creanta de 85 milioane de dolari, procurorii sustinand ca aceasta trebuia incasata de statul roman.

Procurorii au cerut condamnarea lui Patriciu la pedeapsa maxima de 20 de ani de inchisoare. Iar in cazul celorlalte persoane s-a cerut pedeapsa minima, de zece ani de inchisoare cu executare.

Piata armelor: SUA cel mai mare exportator, Romania in "Top 3" cele mai transparente tari... Webit StartUp Challenge isi desemneaza castigatorii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x