Antena Căutare

Dupa doi ani, INS lanseaza indicele imobiliar oficial. Preturile au scazut cu doar 4%

Dupa doi ani de studiu asiduu, Institutul National de Statistica (INS) a publicat, in sfarsit, primul indice rezidential oficial din Romania. In afara de acest aspect pozitiv, care ar putea introduce piata rezidentiala autohtona in lista monitorizarilor facute la nivel international, alte elemente care sa aduca „plusvaloare” in peisajul autohton al indicilor imobiliari nu exista.

Mai mult, indicele INS se rezuma doar la masurarea evolutiei trimestriale a preturilor proprietatilor rezidentiale fata de anul 2009. Nu calculeaza pretul mediu pe metru patrat sau o valoare medie per tranzactie, in functie de numarul de camere sau suprafata utila, asa cum fac indicii neoficiali propusi de site-ul imobiliare.ro sau cel publicat sporadic de catre compania Colliers International.

Daniel Crainic, directorul de marketing al imobiliare.ro, spune ca indicele lansat de INS este putin dezamagitor.

Il asteptam si noi poate mai mult decat alti jucatori din piata. Insa am fi dorit sa obtinem preturile concrete de tranzactionare la diverse categorii imobiliare clar definite si bine detaliate, nu doar niste tendinte generale. De asemenea, ne nemultumeste lipsa de actualitate a acestei comunicari. La sfarsitul trimestrului II sunt comunicate informatii generale pentru primul trimestru din an. Personal, sunt putin dezamagit pentru ca mi-ar fi placut sa putem efectua comparatii foarte concrete intre indicele INS si indicele nostru, comparatii care ar fi fost foarte utile pentru toti jucatorii din piata", declara reprezentantul imobiliare.ro.

Tot articolul, in Financiarul

Euro a atins un nou maxim istoric: 4,3688 lei... Cinci greseli de evitat atunci cand investesti pe Bursa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x