Antena Căutare

Economia românească, la ce să ne așteptăm. Cum își mai susțin firmele mici activitatea. Recomandările specialistului

Un oficial al Comisiei Europene a avertizat recent că Uniunea Europeană şi zona euro vor fi foarte probabil în recesiune anul acesta, din cauza pandemiei care a afectat lanţuri globale de aprovizionare.

Aceeași criză a determinat închiderea frontierelor şi introducerea unor măsuri drastice de izolare. Despre cum ne va afecta şi pe termen lung întreaga situaţie, fie că discutăm din postura de angajaţi ori angajatori, fie din cea de contribuabli, ne spune Valentina Saygo, expert contabil.

,,Prima consecință va fi hiperinflația. Pe aceste măsuri, ne bazăm și pentru faptul că sistemul bancar se va alinia în ajutorul pe care îl vor da. Multe firme afectate,, spune expertul.

,,Va crește probabil, în continuare euro. Posibil să vedem în zilele următoare alte creșteri. Datele statistice arată că cel mai afectate sunt firmele sub 5 angajați. Asta înseamnă că 98% din companiile din România sunt afectate de aceatsă stare de urgență. Cea mai bună masură este să așteptăm deocamdată, să nu luăn nicio măsură, spune specialistul.

Banca Românească anunță că va suspenda pentru două luni plata ratelor

Primele măsuri luate de stat este amânarea taxelor ți impozitelor.

Urmăriți ce spune specialistul privind economia, în contextul pandemieie de coronavirus. Accesați video-ul prezentat în cadrul Observatorului.

Bursa de Valori Bucureşti vrea să dea dividende de 6,55 milioane lei din profitul net realizat anul trecut... Blue Air suspendă zborurile regulate începând cu data de 21 martie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x