Antena Căutare

Efectul caderii Cabinetului Ungureanu: FMI si-a suspendat misiunea in Romania

Unul dintre efectele cele mai importante pe care le-a avut demiterea Guvernului condus de Mihai Razvan Ungureanu a fost suspendarea negocierilor in ceea ce priveste misiunea de evaluare a FMI, Comisia Europeana si Bancii Mondiale cu autoritatile romane. Vor continua insa discutiile tehnice, atat in ceea ce priveste criteriile de indeplinit, cat si perspectivele macroeconomice.

"Vor continua discutiile tehnice, dar nu vor continua negocierile. Sunt multe discutii legate de tintele pentru primul trimestru, de reformele structurale, de asistenta tehnica, iar acestea pot fi continuate, fara a se mai negocia nimic", a declarat reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, potrivit Mediafax.


Intrebat daca delegatia FMI ar putea parasi Romania mai devreme de 7 mai, termenul initial pentru finalizarea misiunii de evaluare, Tanasescu a raspuns ca, cel putin in urmatoarele zile din saptamana viitoare, echipa se va mai afla la Bucuresti pentru discutii tehnice.

Guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu a fost demis vineri, dupa 78 de zile de functionare, in conditiile in care motiunea de cenzura a USL "Opriti guvernul santajabil. Asa nu, niciodata!" a fost votata de 235 de parlamentari.

Mihai-Razvan Ungureanu a intrat astfel in istorie, drept prim-ministrul cu cel mai scurt mandat al Romaniei.

foto: Intact Images

Standard&Poor's a retrogradat ratingul Nokia, in categoria "junk"... J.P. Morgan: Sansele ca Guvernul roman sa cada sunt mai mari decat cele de a supravietui motiunii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x