Antena Căutare

Emotii mari pentru Nelu Iordache! "Regele asfaltului" a fost audiat o noapte intreaga de procurorii DNA

Regele asfaltului Nelu Iordache s-a ales doar cu sperietura, dupa ce procurorii i-au perchezitionat firma si l-au audiat o noapte intreaga. Omul de afaceri va fi cercetat in libertate pentru gaura de sase milioane de euro pe care ar fi dat-o statului. Anchetatorii cred in continuare ca, in loc sa bage banii intr-o autostrada, Iordache isi facea aeroport privat.

Zambitor, dar vizibil obosit, miliardarul de 45 de ani a iesit liber din sediul DNA. O zi si o noapte au cautat procurorii anticoruptie dovezi la sediul firmei din Piata Victoriei.

Nelu Iordache are o avere estimata la peste 115 milioane de euro. Este unul din patronii unei companii aeriene low-cost, avand si o firma de constructii abonata la contractele cu statul. De aici a plecat si banuiala DNA ca ar fi deturnat fonduri europene primite de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale.

Procurorii merg pe urmatoarea varianta: In urma cu un an, Nelu Iordache a castigat un contract cu statul de peste 115 milioane de euro, pentru construirea primului tronson din autostrada Nadlac-Arad. Nu s-a grabit sa termine lucrarile, dar a incasat 6 milioane de euro de la CNADNR. Bani pe care i-a investit in propriile afaceri.

Cu avansul de 6 milioane de euro de la CNADNR, Nelu Iordache a cumparat avioane si mult teren in localitatea natala, Adunatii Copaceni. Pentru care avea planuri mari.

In mica localitate din Giurgiu, majoritatea obiectivelor economice ii apartin miliardarului Nelu Iordache. Omul de afaceri si-a organizat aici parcul auto al firmei de constructii, o statie peco si a investit intr-o ferma pomicola de 130 de hectare. Procurorii spun ca doua milioane de euro de la CNADNR ar fi fost bagate de Nelu Iordache tot in pamantul de la Adunatii Copaceni. Pentru o afacere noua.

La mai putin de 30 de km sud de Bucuresti, omul de afaceri Nelu Iordache vrea sa construiasca primul aeroport integral privat: International Airport "Bucharest South" Adunatii Copaceni

Pentru clientii aeroportului privat, Iordache a inceput sa construiasca un hotel de patru stele in localitatea cu aproape sase mii de locuitori.

In urma cu cateva zile statul roman a reziliat contractul cu firma lui Nelu Iordache pentru tronsonul din Autostrada Arad Nadlac. Aceeasi soarta a avut-o si contractul castigat de aceeasi firma pentru drumul de mare viteza Alexandria - Craiova.

Auchan a cumparat hipermarketurile Real din Europa de Este pentru 1,1 miliarde de euro... O belgianca a renuntat la tara natala pentru a produce ciocolata in Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x