Antena Căutare

Este oficial! De când va trece România la moneda Euro! Guvernul a luat hotărârea

O comisie dedicată va fi nevoită să stabilească traseul României spre zona euro, acest lucru fiind nevoit să fie acceptat politic până la sfârșitul acestui an.

S-a decis! De când trece România la moneda Euro!

O comisie dedicată va fi nevoită să stabilească traseul României spre zona euro, acest lucru fiind nevoit să fie acceptat politic până la sfârșitul acestui an.
Cu acest prilej, România are ocazia să intre într-un grup de elită al țărilor care folosesc deja moneda unică europeană.
Cel care a făcut această declarație a fost însuși vicepremierul Viorel Ștefan, care prezent la o conferință a spus că România ar trebui să adopte euro în intervalul 2024-2026.
“Ieri a fost ultima întâlnire a comisiei pentru euro. Concluzia cea mai importantă este că s-a adoptat un scenariu care prevede ca termen 2024-2026. Aceasta se va realiza într-o propunere pe care Comisia o va adresa mediului politic, urmând ca pe baza înţelegerii să convenim asupra teremenului final. Această comisie nu are o componenţă politică, în egală măsură are reprezentanţi ai mediului academic, banca naţională şi mediul de afaceri. Întreaga societate trebuie să fie de acord cu această concluzie. Până ala finalul anului vom veni cu forma finală a parcursului de aderare. “, a spus Viorel Ștefan, conform antena3.

Anunț IMPORTANT pentru toți ROMÂNII! Olguța Vasilescu: „În 2019, PENSIILE vor avea...”... ULUITOR! Angajații din România, care vor încasa prime de 9700 de lei pentru Crăciun! Unde se întâmplă asta!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x