Antena Căutare

Oficial! Prim-ministrul României a dezvăluit în ce an vom trece la euro

România ar urma să acceadă la Zona euro în anul 2024, după cum a afirmat prim-ministrul Viorica Dăncilă, marţi, la Bruxelles, în cadrul unei dezbateri despre viitorul Uniunii Europene.

România ar urma să acceadă la Zona euro în anul 2024, după cum a afirmat prim-ministrul Viorica Dăncilă, marţi, la Bruxelles, în cadrul unei dezbateri despre viitorul Uniunii Europene.

„România şi-a luat angajamentul de a adera la Zona euro odată cu îndeplinirea condiţiilor, iar, recent, am setat un orizont temporal clar pentru acest obiectiv, anul 2024. La rândul meu, îmi asum că voi depune diligenţele necesare pentru a conduce ţara mea în această direcţie", a afirmat Viorica Dăncilă, marţi, la Bruxelles, în cadrul unei dezbateri despre viitorul Uniunii Europene, intitulată „Cores and Peripheries in Europe? A Europe NEXT Project", organizată de Institutul Aspen România la Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă UE.

Premierul a subliniat în context că România „niciodată nu a ezitat să privească cu deschidere orice iniţiativă menită să aprofundeze cooperarea europeană", potrivit Agerpres.

„În acelaşi timp, ne aşteptăm şi ca fiecare iniţiativă să privească cu deschidere România. Avem autoritatea morală de a aborda acest subiect, cu atât mai mult cu cât eforturile noastre de a adera la Spaţiul Schengen nu au primit încă un răspuns de aproape 10 ani. Cu toate acestea, asigurăm cu succes securitatea unei extinse părţi externe a Uniunii Europene, contribuind activ la procesul de consolidare a instrumentarului de securitate în plan european", a mai declarat Dăncilă.

Viorica Dăncilă are programată la Bruxelles şi o întâlnire cu europarlamentari români la sediul Reprezentanţei.

Miercuri, Dăncilă şi membrii Cabinetului vor participa la reuniunea comună a Guvernului României şi a Comisiei Europene.

Românii trebuie să se grăbească! Veste de ultimă oră despre pensii! Pe 31 decembrie se termină tot!... Asigurările obligatorii pentru locuințe s-ar putea scumpi. Proprietarii care nu își vor încheia poliță de asigurare vor ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x