Eurostat: Romania este campioana la cresterile de preturi

Romania se afla printre campioni. Nu la exemple pozitive, ci la cresterile de preturi. Potrivit datelor Eurostat, tara noastra ocupa locul al doilea in Uniunea Europeana dupa inflatia din luna iulie.Fericiti sunt cei care traiesc insa in Irlanda, Slovenia si Suedia. Aici, preturile de consum au inregistrat cele mai mici cresteri in iulie, de sub 2%.

Totusi, observam ca in tara noastra scumpirile sunt mai mici decat in luna iunie. Inflatia a fost ajutata de eliminarea efectului majorarii TVA, dar si de o productie agricola foarte buna, ce a scazut multe dintre preturile alimentelor.

In piete gasim rosiile intre 1,50 si 3 lei kilogramul. Ardeii sunt maxim 3,5 lei, vinetele si castravetii 2 lei, iar varza si cartofii chiar un leu pe kilogram. Sunt preturi usor mai mici decat cele de anul trecut.

Romania a inregistrat in cel de-al doilea trimestru al anului o crestere economica firava, de 0,2%, comparativ cu trimestrul anterior. O performanta mai slaba a fost inregistrata doar de cateva tari din vest si de vecinii nostri, Ungaria si Bulgaria.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Parteneri
Detaliul ascuns de la nunțile lui Kate și Pippa Middleton. Ce a purtat sora mai mică a Ducesei la ambele ceremonii
Puțini au observat detaliul ascuns de la nunțile lui Kate și Pippa Middleton. Sora cea mică a Ducesei de Cambridge a purtat un accesoriu atât ca domnișoară de onoare, cât și ca mireasă, la propria nuntă din 2017.
Catine.ro
Ultimele știri