Antena Căutare

Eurostat: Romania este campioana la cresterile de preturi

Romania se afla printre campioni. Nu la exemple pozitive, ci la cresterile de preturi. Potrivit datelor Eurostat, tara noastra ocupa locul al doilea in Uniunea Europeana dupa inflatia din luna iulie.



Fericiti sunt cei care traiesc insa in Irlanda, Slovenia si Suedia. Aici, preturile de consum au inregistrat cele mai mici cresteri in iulie, de sub 2%.

Totusi, observam ca in tara noastra scumpirile sunt mai mici decat in luna iunie. Inflatia a fost ajutata de eliminarea efectului majorarii TVA, dar si de o productie agricola foarte buna, ce a scazut multe dintre preturile alimentelor.

In piete gasim rosiile intre 1,50 si 3 lei kilogramul. Ardeii sunt maxim 3,5 lei, vinetele si castravetii 2 lei, iar varza si cartofii chiar un leu pe kilogram. Sunt preturi usor mai mici decat cele de anul trecut.

Romania a inregistrat in cel de-al doilea trimestru al anului o crestere economica firava, de 0,2%, comparativ cu trimestrul anterior. O performanta mai slaba a fost inregistrata doar de cateva tari din vest si de vecinii nostri, Ungaria si Bulgaria.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Taxele si impozitele, platite online. Vezi cum se procedeaza!... Ion Iliescu: Construirea "canalului" Dunare-Bucuresti, o aberatie!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x