"Capitalizarea profitului este o prima solutie pe care am gasit-o astazi. Vom cauta solutii pentru consolidarea acestei banci. Vom avea discutii si la Comisia Europeana sa vedem in mod concret ce trebuie sa faca statul roman pentru majorarea capitalului social", a declarat ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu. Acesta a mai precizat ca nu a notificat Comisia Europeana, insa urmeaza sa lanseze aceasta procedura.
Privatizarea CEC Bank ar fi o greseala, in conditiile in care pretul bancii ar fi mai mic decat cel care putea fi obtinut in 2006, din cauza crizei.
"Predecesorul meu, Eugen Radulescu, spunea ca pretul CEC Bank din acest moment este mai mic decat pretul bancii din 2006. Si eu spun acelasi lucru pentru ca este alta piata. Daca analizezi si vezi cat a crescut banca in aceasta perioada, vezi care este valoarea acesteia, dar valoarea de piata nu exista pentru ca nu exista piata. Institutiile precum BERD/IFC nu pot porni la drum decat daca exista un plan de privatizare. Statul roman a exprimat clar ca nu se pune problema privatizarii si eu spun clar ca, in acest moment, ar fi o greseala si nu va avea un sfarsit pozitiv pentru statul roman. Nu cred ca statul este intr-o asemenea situatie in care sta in vanzarea unei participatii la CEC. Vom cauta sa consolidam banca", a spus Ghetea.
Profitul inainte de impozitare al CEC Bank a crescut cu 30,16% anul trecut, la 65,13 milioane lei.
Provizioanele pentru credite au avansat anul trecut cu 8,63%, la 365, 04 milioane de lei, iar rezultatul operational brut (exclusiv provizioanele) a avansat cu 11,4%, la 430,17 milioane de lei. Activele bancii au urcat anul trecut cu 4,2%, la 21,7 miliarde de lei, institutia ocupand locul patru in topul BNR realizat in functie de cota de piata dupa active.
Sursa: Jurnalul National
Bugetul Capitalei: datorii da, investitii ba!... Gunther Wotsch: „In Romania se fura 10 milioane de ore de munca pe zi“...