Antena Căutare

Gunther Wotsch: „In Romania se fura 10 milioane de ore de munca pe zi“

Günther Wotsch, presedinte al Clubului Oamenilor de Afaceri de Limba Germana din Ardealul de Nord, face o analiza a cau­zelor care au impins Romania in criza economica. Intr-un interviu pentru ,,Fin.ro”, omul de afaceri vorbeste despre vina politicienilor, viciile din sistem si despre mentalitatea romanilor.


In ce consta activitatea Clubului Oamenilor de Afaceri de Limba Germana din Ardealul de Nord?


Aceasta asociatie este un club, asa cum mai exista cateva in tara: la Sibiu, la Brasov, la Timisoara si la Bucuresti. In­ves­ti­torii de limba germana se unesc intr-o anumita zona, pentru a avea o platforma unde discuta intre ei, pregatesc venirea altor investitori, fac intruniri cu scop de instruire sau de distractie.

Prescurtat, ii spunem Clubul Eco­no­mic German din Ardealul de Nord. A fost infiintat in 2004. Suntem in jur de 60 de membri. Avem un sediu unde suntem inregistrati, dar intalnirile le organizam lunar intr-un restaurant, la sediul unui membru sau la un teren sportiv.

Nu se poate spune ca functionam ca un patronat. Noi mentinem relatia dintre investitori si autoritatile din zona. In ultima perioada, mai ales de la 1 ianuarie 2009, este foarte greu sa faci reclama de atragere a investitorilor, climatul de inves­titii nu este prielnic pentru acestia. Un investitor trebuie sa fie constient ca va fi si o pacaleala.

Trebuie sa fim foarte obiec­tivi si realisti fata de situatia economica din Romania. 1 ianuarie 2009 este data oficiala de intrare a Romaniei in criza. De atunci, situatia Romaniei este radical schimbata fata de inainte.

Tot articolul, in Financiarul

Executivul cauta solutii pentru capitalizarea CEC... Primii 10 cei mai bogati sefi de stat totalizeaza averi de 145 mld. $. Vezi topul magnatilor!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x