Antena Căutare

EximBank: IMM-urile raman tinta noastra principala

EximBank a platit in perioada 2009 – 2011 peste 2.000 de compensatii de dobanda, astfel ca mai mult de 44 de milioane de lei s-au intors in conturile societatilor comerciale care au aplicat pentru acest produs specific, a declarat Luminita Manolache, vicepresedintele EximBank.

"Prin intermediul EximBank o societate comerciala poate recupera pana la 50% din dobanda platita la creditele de investitii contractate in lei de la orice banca comerciala. La finele anului trecut am prelungit perioada de acordare a acestei facilitati pana in 2014, lucru care va permite agentilor economici sa-si reduca in continuare cheltuielile cu dobanda pe care o platesc la credite", a explicat oficialul EximBank.

Acesta a punctat ca portofoliul de produse dedicat IMM-urilor cuprinde atat produse standard, aflate in oferta oricarei banci comerciale (credite pentru activitatea curenta sau credite de investitii), cat si produse unice, cu componenta de ajutor de stat - asa cum sunt compensarea partiala a dobanzii sau creditele cu dobanda subventionata.

"Creditele cu dobanda subventionata sunt produse aprobate de Comisia Europeana prin care care ni se permite ca anumite credite in lei - creditele de investitii - sa fie subventionate cu pana la cinci puncte procentuale din dobanda. Este o facilitate extrem de importanta atat din punctul de vedere al ajutorului de stat - care genereaza lichiditati si faciliteaza accesul la finantare, cat si prin prisma faptului ca aceasta dobanda este fixa pe toata perioada de creditare.

In momentul de fata sunt foarte putine banci in piata care isi permit sa acorde credite cu dobanda fixa, o facilitate care permite IMM-urilor sa aiba foarte clar fluxul de numerar pentru companie",
a mai spus vicepresedintele EximBank.

Potrivit oficialului bancii, la finele anului trecut, rata medie a dobanzii la aceasta categorie de credite varia intre intre 4,6% si 5,6% (in functie de categoria de performanta financiara a solicitantului), fata de o rata medie a dobanzii la credite la nivelul pietei bancare de 10,5%.

In categoria creditelor cu dobanda subventionata intra:

- Creditul de dezvoltare pentru IMM - valoarea creditului este de pana la 1,5 milioane de euro, in echivalent lei si se poate acorda pe o perioada de 10 ani
- Creditul pentru capital de lucru - destinat finantarii activitatii curente, poate ajunge pana la 300.000 de euro, in echivalent lei, perioada de creditare fiind de maximum 12 luni
- Microcredit pentru IMM - destinat finantarii proiectelor de investitii si / sau a activitatii curente, valoarea creditului variind intre 10.000 si 35.000 de euro.
- Creditul de investitii flexibil pentru IMM - destinat finantarii proiectelor de investitii, valoarea maxima a creditului fiind de pana la un milion de euro, in echivalent lei.
- Creditul pentru femei antreprenor - destinat IMM-urilor in care femeile sunt fie actionari majoritari, fie detin in acelasi timp calitatea de administrator si actionar minoritar; poate fi utilizat pentru investitii sau finantarea activitatii curente, suma maxima care se poate acorda fiind de 100.000 de euro, echivalent in lei.

Companiile interesate de produsele EximBank se pot adresa direct unitatilor teritoriale ale bancii din Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Timisoara, Buzau, Oradea, Deva, Iasi si Sibiu. De asemenea, operatorii economici pot obtine informatii suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.

Miliardarii rusi cumpara Grecia turistica... Spania, impovarata de criza...
Când este vacanța de Paște în 2023. Iată cum poți să-ți planifici programul de sărbători
Sărbătorile se apropie și mulți se întreabă deja când este vacanța de Paște în anul...
Horoscopul zilei de 1 aprilie 2023. Gemenii prind curaj să spună tot ce simt. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 1 aprilie 2023 spune că Gemenii nu au deloc nevoie de încurajare pentru a...
Parteneri
Zodii care nu știu să lupte pentru iubirea lor. Află ce spun specialiștii
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x