- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Românii datori la stat nu vor mai fi executați de ANAF, astfel că Fiscul nu mai are abilitatea de a pune popriri pe conturile celor care figurează drept rău platnici. Ce se va întâmpla, totuși, cu aceștia și cu sumele pe care le datorează statului român?
Potrivit Ministrului Finanțelor, atribuțiile ANAF vor fi preluate de o companie de servicii financiare, constituită de 25 de bănci, în care acționar majoritar este Banca Națională a României.
"Am avut o discuţie cu cei de la Transfond, care vor prelua această funcţie de la ANAF, pentru a rezolva situaţia acelor popriri nejustificate, întârzieri şi neplăceri create sau aduse unui contribuabil, din lipsa unui sistem la nivelul ANAF-ului care să evite astfel de situaţii", a anunţat ministrul de finanţe.
Cine este Transford?
Transfond este o companie de servicii financiare din România, constituită din 25 de bănci, care deţin 66,67% din acţiuni. Cel mai mare pachet de acţiuni este controlat de Banca Naţională a României (BNR), cu o treime din capital, notează capital.ro. În prezent, Transfond este administratorul şi operatorul Casei de Compensare Automată de Plăţi Interbancare, precum şi furnizor de servicii de facturare şi arhivare electronică.
Ministrul Finanţelor a adăugat că sunt mai multe lucruri care trebuie schimbate la ANAF. „Cu noua conducere a ANAF-ului, sper că lucrurile se vor schimba în această direcţie: adică simplificări de forme în ceea ce înseamnă modul în care se lucrează la ANAF", a mai spus Eugen Teodorovici.
ANAF nu mai pune popriri. Ce noutăți intră în vigoare. Calendar obligații fiscale ianuarie 2019... Curs valutar 14 ianuarie 2019 BNR. Noi majorări pentru dolar. Cât scade leul...