Antena Căutare

Fitch a retrogadat cea mai mare banca din zona euro: Santander

Agentia de rating Fitch a retrogradat, cu doua trepte, calificativele primelor doua banci din Spania, respectiv Banco Santander si Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA).

Fitch a precizat ca a retrogradat Santander, cea mai mare banca din Spania si din zona euro , si BBVA la "BBB plus" de la "A". In plus, Fitch a precizat ca ambele ratinguri au o perspectiva "negativa", informeza AFP.

Caderea in clasament a institutiilor bancare are loc la cateva zile dupa ce aceeasi agentie a retrogradat ratingul suveran al Spaniei cu trei trepte.

Decizia "reflecta ingrijorari similare cu cele care au afectat ratingul suveran al Spaniei, in special estimarile ca Spania ar urma sa ramana in recesiune in restul acestui an si in 2013, spre deosebire de estimarile anterioare potrivit carora economia spaniola va beneficia de pe urma unei relansari modeste", a anuntat Fitch.

Retrogradarea bancilor vine la patru zile dupa ce Fitch a coborat ratingul de tara al Spaniei cu trei trepte, pana la BBB, citand cresterea costurilor cu salvarea sectorului bancar.

Foto: Intactimages

VIDEO! Spania a cerut ajutor financiar european pentru sistemul ei bancar... Bancile din Spania, sub lupa "Troicii"...
Top 5 cele mai frumoase locuri din Europa în 2023. Ce să vizitezi anul acesta
Este perioada ideală pentru a-ți pune la punct planurile pentru următoarea vacanță. Noi...
Horoscopul zilei de 27 martie 2023. Gemenii sunt cu capul în nori. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 martie 2023 aduce schimbări în viețile celor mai mulți antivi din...
Parteneri
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x