Antena Căutare

Fitch ia in considerare retrogradarea ratingului a sase tari europene. Perspectiva Frantei, redusa la nivelul "negativ"

Agentia internationala de rating Fitch a anuntat, vineri, ca ia in considerare retrogradarea mai multor tari din zona Euro. Cele sase tari vizate sunt: Italia, Spania, Irlanda, Belgia, Slovenia si Cipru, informeaza AP. Agentia a coborat perspectiva Frantei la nivelul "negativ" de la "stabil".


Conform Fitch Ratings, perspectiva negativa indica faptul ca exista sanse putin peste 50 % ca raingul sa scada in urmatorii doi ani.

Reducerea perspectivei de la "stabil" la "negativ" vine ca o confirmare a faptului ca Franta este cel mai vulnerabil stat cotat cu "AAA" din zona Euro, fiind cel mai expus in cazul intensificarii crizei datoriilor.


"Perspectiva negativa indica faptul ca exista usor peste 50% sanse pentru o reducere a ratingului in urmatorii doi ani", a precizat agentia de rating.

"In comparatie cu alte tari din Zona Euro notate cu 'AAA', Franta este potrivit aprecierilor Fitch cea mai expusa la o intensificare a crizei", precizeaza agentia, din cauza "deficitului sau structural mai important si a unei greutati mai mari a datoriei in raport" cu alte tari care beneficiaza de triplu A.

Fitch Ratings a precizat ca ia in calcul reducerea ratingului datoriilor suverane pentru sase tari din Zona Euro: Spania, Italia, Belgia, Slovenia, Cipru si Irlanda.

Acest lucru inseamna ca ratingul acestor tari aflate sub supraveghere sunt susceptibile sa fie reduse pana la finele lunii ianuarie 2012, a explicat agentia, care a adaugat ca are in vedere o degradare cu doua trepte. Aceste tari erau plasate sub perspectiva negativa.

Revizuirea ratingurilor de tara va fi completata pana la sfarsitul lunii ianuarie.

Bugetul de stat pe 2012 a fost votat de Parlament... Hidroelectrica i-a invins pe "baietii destepti" in instanta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x