Antena Căutare

FMI a aprobat un nou acord cu Romania

Board-ul FMI a aprobat, astazi, cea de-a saptea evaluare a acordului stand-by cu Romania, bazata pe indeplinirea obiectivelor stabilite pentru ultimul trimestru al anului trecut, precum si termenii viitoarei intelegeri, de tip preventiv, care incepe la 31 martie.

"A fost cel mai scurt board pe care l-am avut in doi ani, pentru ca declaratiile scrise si raspunsurile verbale la intrebarile directorilor au fost suficient de clare si convingatoare. Perceptia unanima a fost pozitiva fata de ce s-a facut in Romania in ultimii doi ani. Dincolo de discutiile si dezbaterile interne din Romania, la nivelul comunitatii internationale a existat si exista preceptia ca prin eforturile din ultimii doi ani Romania are printre cele mai bune perspective din regiune (...) Se inchide o etapa de doi ani cu sacrificii mari din partea populatiei, dar cu efecte extrem de benefice pentru viitor", a declarat reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International, Mihai Tanasescu.

Valoarea viitorului acord de tip preventiv va fi de 3,46 miliarde de euro, respectiv 300% din cota pe care o are Romania la FMI.

"Sigur ca mai sunt probleme, cum ar fi arieratele sau situatia intreprinderilor de stat. A fost insa foarte bine primita ideea unui acord care sa creeze continuitate tocmai pe problemele nerezolvate, pentru ca viitoarea intelegere se va concentra in principal pe reforme structurale", a continuat Tanasescu.

El a explicat ca exista, intr-adevar, o necorelare intre noul program cu FMI, care va incepe de la 31 martie, si viitoarea intelegere cu Comisia Europeana, ce va fi semnata, cel mai probabil in mai, dupa primirea ultimei transe de 150 de milioane de euro din actualul acord.

Sursa: Jurnalul National

Criza a mai facut o victima: Petrom inchide rafinaria Arpechim... Gheorghe Ialomitianu: Reducerea TVA la alimente nu va ieftini produsele...
Zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Trei nativi care se vor confrunta cu probleme
Astrele vorbesc despre trei zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Acești trei nativi se...
Horoscopul zilei de 4 iunie 2023. Berbecii trebuie să fie atenți la bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 4 iunie 2023 spune că Berbecii trebuie să fie atenți pe plan financiar...
Parteneri
Cel mai bun smoothie antiinflamator. Nutriționiștii îl recomandă pentru micul dejun
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x