Antena Căutare

FMI: "Economia mondiala risca sa fie prinsa intr-o spirala de incertitudine financiara"

Directoarea generala a FMI Christine Lagarde a declarat, miercuri, la Beijing, ca exista ”riscul unei spirale de instabilitate financiara mondiala” daca puterile economice ale planetei nu isi vor coordona eforturile pentru a rezolva criza datoriei din Europa si pentru a reactiona la amenintarile recesiunii, informeaza AFP.

''Daca nu actionam impreuna, economia mondiala risca o spirala de incertitudine si instabilitate financiara''


Summitul Uniunii Europene de la sfarsitul lunii octombrie, in cadrul caruia a fost realizat ultimul plan de salvare a zonei Euro si a Greciei si Europa i-a cerut ajutor Chinei pentru rezolvarea crizei datoriei publice, este un pas in directia cea buna, a comentat Lagarde, referindu-se la cooperarea mondiala.

Aflata la Beijing pentru prima sa vizita in China in calitate de director al FMI, Lagarde a afirmat ca nici Asia nu este ferita de efecetele crizei. Nivelul slab al yuanului este considerat ca fiind la originea excedentelor comerciale enorme acumulate de catre China, directorul FMI indemnand Beijingul sa se doteze cu o moneda mai puternica.

sursa: Antena3

foto: EPA/ Intact Images

INS: Deficitul comercial al Romaniei a continuat sa scada in primele noua luni... Petrom anunta profit record la noua luni si vanzari mai mari cu 23%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x