Antena Căutare

Fondul Proprietatea: Ministerul Economiei se amesteca ilegal in deciziile board-ului Salrom

Fondul Proprietatea şi-a exprimat, vineri, dezamăgirea faţă de declaraţiile recente ale ministrului Economiei, Niculae Bădălau, cu privire la grevele actuale ale angajaţilor organizate la mai multe unităţi ale Companiei Naţionale de Sare (Salrom), legate de decizia consiliului de administraţie al companiei de a nu acorda vouchere de vacanţă în anul 2019.

”Declaraţiile arată o perspectivă eronată asupra situaţiei şi au potenţialul de a creşte tensiunea actuală dintre companie şi angajaţi, în special având în vedere că încalcă legislaţia în vigoare privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice”, se arată în comunicat.

Ordonanţa Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice interzice Ministerului Economiei să intervină în administrarea şi conducerea întreprinderilor publice.

”Ca atare, ministrul Economiei nu are dreptul să solicite convocarea „urgentă” a Consiliului de Administraţie al Salrom pentru a adopta măsuri pe care domnia sa le aprobă, întrucât aceasta nu constituie altceva decât interferenţa statului în afacerile companiei şi reprezintă o încălcare clară a independenţei consiliului de administraţie al Salrom”, se arată în comunicat.

Johan Meyer, CEO al Franklin Templeton Investments şi Portfolio Manager al Fondului Proprietatea, atrage atenţia că orice declaraţie publică care induce în eroare publicul şi denaturează realitatea poate avea consecinţe imprevizibile.

”În primul rând, nu trebuie să uităm că întreprinderile de stat sunt deţinute de către toţi românii, astfel încât aceştia au dreptul să aibă acces la informaţii corecte şi veridice cu privire la chestiuni legate de aceste entităţi. Suntem profund dezamăgiţi de orice declaraţie publică care induce în eroare publicul şi denaturează realitatea, întrucât poate avea consecinţe imprevizibile, care pot fi greu de controlat. În al doilea rând, suntem preocupaţi de fiecare dată când un reprezentant al Statului încalcă Legea guvernanţei corporative, nerespectând principiile legale care sunt în vigoare pentru a garanta independenţa companiilor de stat faţă de imixtiunea politică. Vom continua să prezentăm orice abatere de la regulile de guvernanţă corporativă şi pledăm pentru punerea lor în aplicare corespunzătoare, atât de către întreprinderile de stat, cât şi de reprezentanţii statului, fiind siguri că singura cale de urmat este abordarea deschisă a acestor încălcări”, a spus Meyer.

Sursa : news.ro

Google anunţă că achiziţionează Fitbit cu peste două miliarde dolari... Cum funcționează fondul de garantare și ce garantează el...
Zodii norocoase în ziua de 28 mai 2023. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrele vorbesc despre trei zodii norocoase în ziua de 28 mai 2023. Acești nativi se vor bucura...
Horoscopul zilei de 28 mai 2023. Gemenii trebuie să fie atenți la sănătatea lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 mai 2023 spune că nativii din zodia Gemenilor ar trebui să fie mult mai...
Parteneri
Cofeina pentru ten. Ce beneficii are și cum se folosește
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x