Antena Căutare

Fost ministru al Economiei si sase sefi ai Hidroelectrica, trimisi in judecata pentru subminarea economiei nationale

Fostul ministru al Economiei Codrut Seres si sase sase oameni din conducerea Hidroelectrica, respectiv Eugen Pena, fost director general, Victoria Geormaneanu, fost director economic, George Lavinius Asan, director furnizare, Nicolae Opris, fost sef Serviciu Marketing - Furnizare, Traian Oprea, director general, si Georgeta Iosif, director economic, au fost trimisi in judecata de procurorii DIICOT pentru complot si subminarea economiei nationale. Prejudiciul este estimat de DIICOT la 165 de milioane de dolari.





In ceea ce il priveste pe Codrut Seres, anchetatorii au stabilit ca, in calitate de ministru al Economiei, acesta a sprijinit gruparea constituita la nivelul conducerii Hidroelectrica, prin nedenuntarea si omisiunea sesizarii organelor judiciare a faptelor ilicite de care a luat cunostinta prin natura functiei detinute, a dispus efectuarea de modificari asupra materialul realizat de Corpul de Control si nu a luat masurile care se impuneau pentru ca activitatea Hidroelectrica sa se deruleze in mod legal.

Prin modalitatile descrise, acuzatii au pus in pericol Sistemul Energetic National si au cauzat un prejudiciu in suma de aproximativ 5.400 miliarde lei, echivalentul a 165 milioane de dolari, informeaza DIICOT.

Accizele sar in aer in 2012: Euro, la maximul anului!... O noua transa de 480 milioane de euro pentru Romania, aprobata de FMI...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x