Antena Căutare

Accizele sar in aer in 2012: Euro, la maximul anului!

Cursul monedei nationale a oscilat usor peste 4,35 lei/euro in prima parte a sesiunii, astfel ca BNR a publicat o referinta in crestere pentru a patra zi consecutiv, de 4,3533 lei/euro, un nou maxim al ultimelor 15 luni. Conform legii, accizele pentru anul viitor se calculeaza la cursul BNR din data de 1 octombrie, ceea ce inseamna ca in 2012 birurile vor lua in calcul cursul maxim de astazi.

Cursul stabilit la data de 1 octombrie trebuia sa fie favorabil statului, cata vreme este cotatia la care se vor plati accizele in 2012. Si aceasta, deoarece, nivelul accizelor din Codul Fiscal este exprimat in euro, iar taxele sunt platite in lei. Iar, cum 1 octombrie pica sambata, cursul valabil este cel de astazi, vineri 30 septembrie.

Rezultatul? Preturile tuturor bunurilor accizate, precum benzina, motorina, alcoolul, tutunul, etc., vor creste.

Conform Codului Fiscal cursul la care se fac actualizarile este cel de referinta, stabilit de Banca Centrala Europeana (BCE) in prima zi lucratoare a lunii octombrie (din anul precedent) si publicat in Jurnalul Oficial al Comisiei Europene in a doua zi lucratoare a lui octombrie.


Compania germana Bosch ar putea deschide o fabrica la Cluj... Fost ministru al Economiei si sase sefi ai Hidroelectrica, trimisi in judecata pentru subminarea economiei nationale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x