Antena Căutare

FT: Varianta redusa a gazoductului Nabucco, pe ruta Bulgaria-Romania-Austria

Potrivit cotidianului Financial Times (FT), consortiul Nabucco a prezentat o varianta restransa a proiectului gazoductului, denumita Nabucco West, grupului britanic BP si celorlalti investitori in proiectul gazeifer Shah Deniz II al Azerbaijanului, printre care se numara compania azera de stat Socar si grupul norvegian Statoil.

Nabucco West are o lungime de aproximativ jumatate fata de cei 3.900 kilometri specificati in proiectul Nabucco, intinzandu-se de la granita Bulgariei cu Turcia pana in Austria, tranzitand Romania, si o capacitate mult mai mica.

Gazoductul Nabucco a fost gandit pentru a transporta 31 miliarde metri cubi de gaze naturale pe an din Georgia pana in Austria, tranzitand Turcia, Bulgaria, Romania si Ungaria.

Shah Deniz II trebuie sa aleaga pana la sfarsitul lunii iunie daca va furniza gaze pentru Nabucco sau daca va alimenta un alt gazoduct din sud-estul Europei. Castigatorul va fi comparat apoi cu un alt proiect, Trans-Adriatic Pipeline, decizia finala urmand sa fie luata pana la jumatatea anului viitor, informeaza FT.

Ministrul Agriculturii: "Carnea de miel nu se va scumpi"... Nou MAXIM istoric - Leul s-a prabusit in fata Euro!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x