Antena Căutare

Gafa Guvern-FMI: Companie privata inclusa pe lista societatilor cu pierderi

Compania privata Dalkia Romania, parte din grupul francez Veolia, a fost inclusa de Guvern in scrisoarea anterioara de intentie cu FMI pe lista firmelor de stat cu pierderi care trebuie supravegheate, eroare care a trecut si prin board-ul FMI fiind corectata doar dupa ce partea franceza a sesizat oficial neregularitatea.

Eroarea a aparut in cadrul scrisorii de intentie incheiata intre Guvern si FMI, in luna ianuarie a acestui an, cand operatorul privat de energie termica a fost inclus pe o lista de 30 societati de stat, care cuprinde centrale de energie termica subordonate administratiei locale, ale caror pierderi trebuie incluse in deficitul bugetar si care sunt obligate sa anunte periodic la Ministerul Finantelor indicatorii financiari si operatiunile efectuate.

Scrisoarea de intentie a fost aprobata in luna martie, fara modificari, de Comitetul director al FMI, reunit la Washington.

Actionariatul francez al Dalkia a aflat din presa despre includerea companiei pe lista societatilor de stat cu pierderi si a reclamat situatia la Palatul Victoria si sediul FMI.

Greseala urmeaza sa fie reparata intr-o noua reuniune a board-ului FMI, scrisoarea de intentie convenita de Guvern cu Fondul Monetar International in urma misiunii din aprilie-mai, numele Dalkia Romania fiind eliminat de pe lista stabilita initial, singura modificare operata pe lista companiilor de stat cu pierderi incluse in deficitul bugetar.

"Eroarea a fost cu atat mai ciudata cu cat Dalkia Romania nu inregistreaza pierderi si nici datorii fata de terti, inclusiv fata de statul roman, ci, mai mult, are o creanta asupra bugetului de aproape 26 milioane lei reprezentand subventii neincasate de un an", au declarat surse guvernamentale.

Sursa: Jurnalul National

Romania, statul din estul Europei cel mai vulnerabil la risc... Datoria externa a Romaniei s-a adancit cu 2,5 mld. €, in primul trimestru...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x