Antena Căutare

Gigantii energetici vor fi sparti

Electra si Hidroenergetica, gigantii energetici pe care autoritatile incearca sa ii creeze din comasarea sectorului de productie, nu au avantaje competitive in plan regional, potrivit Strategiei de reindustrializare a tarii. Astfel, Adriean Videanu, ministrul Economiei, care promoveaza realizarea celor doi giganti din comasarea societatilor din curtea sa, reuseste performanta de a fi criticat in propriul document al ministerului pe care il conduce.



Autoritatile incearca de un an si jumatate reorganizarea sectorului de producere a energiei in doua companii care sa contina aproape tot. Electra va contine Nuclearelectrica, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), complexurile energetice Turceni, Rovinari si Craiova si filialele hidro de la Valcea, Sibiu si Targu Jiu si Hidroserv Valcea. Hidroenergetica va avea in componenta restul Hidroelectrica, Hidroservurile, ELCEN Bucuresti, Electrocentrale Deva, termocentrala Paroseni si partile viabile ale Companiei Nationale a Huilei (CNH).

Mai mult, documentul analizeaza posibilitatile avute de autoritati in privinta celor doua companii, si anume sa ajunga la cote de piata semnificative sau sa fie lideri regionali sau europeni in anumite nise. "La nivelul Romaniei este probabil dificil de realizat prima strategie; ca urmare, se recomanda analizarea posibilitatilor oferite de a doua optiune", precizeaza Strategia de reindustrializare. Iar solutiile cele mai la indemana sunt concentrarea pe ceea ce a ramas in curtea statului: Hidroelectrica si Nuclearelectrica.

Tot articolul, in Jurnalul National

Complexul Turceni proiecteaza biserici cu miliarde de lei vechi... Leul se apreciaza in raport cu euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x