Antena Căutare

Complexul Turceni proiecteaza biserici cu miliarde de lei vechi

Dupa modelul Complexului Energetic Rovinari, care dorea sa picteze o biserica cu suma de 800.000 de lei, Complexul Energetic Turceni plateste doar pentru proiectarea unei biserici cu cimitir, aproape 500.000 de lei. Licitatia va avea loc in 18.08.2010, iar Complexul va plati 470.000 de lei fara TVA pentru servicii de arhitectura si de proiectare urbanistica si peisagisitica la biserica ce se va construita intr-un sat din Gorj.



Daca doar servicile de proiectare a bisericii si cimitirului din satul Runcurel din comuna Matasari costa aproape 500.000 de lei fara TVA, constructia acestora depaseste de cateva ori aceasta suma. Biserica din Runcurel va fi si ea construita, tot din banii Complexului Energetic Turceni, in anul 2011. Cum purtatorul de cuvant al Complexului, Mioara Dragalina si inlocuitorul sau s-au aflat in concedii de odihna, nu s-au putut afla si care sunt costurile lucrarii efective la biserica si cimitir.

"Consider ca evaluarea lucrarii este exagerat de mare, ca daca proiectarea este atat, executia ar fi cu 10% mai mult, ceea ce inseamna 50 de miliarde de lei vechi. Trebuie sa vedem exact lucrarea, cat de complex este. La Cornesti, a fost o executia mare, care a costat 30 de miliarde de lei vechi, lucrare care a inceput in 2004. Diferenta este ca daca acasa cineva urmareste lucrarea, la stat o lucrare costa cu mult mai mult decat suma anuntata", a explicat fostul director de la Complexul Energetic Turceni, Ion Raut.

In urma cu cateva luni, Ministerul Economiei a considerat ca nu este oportun sa investeasca in pictura unei biserici la Rovinari. Atunci se organiza o licitatie pentru 800.000 de lei, care dupa ce a fost comentata de presa a fost retrasa.

Sursa: Jurnalul National

Fitch a confirmat ratingurile Romaniei pentru datoriile pe termen lung, la BB+ si BBB-... Gigantii energetici vor fi sparti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x