Antena Căutare

Goldman Sachs, JP Morgan si Citibank se bat pentru listarea Romgaz

Trei consortii au depus la sediul Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), din cadrul Ministerului Economiei, oferte pentru intermedierea listarii companiei de stat Romgaz la Bursa de valori, informeaza Fin.ro.

Prima oferta a fost primita de la consortiul format din Goldman Sachs, Erste, BCR, Raiffeisen Capital&Investment si Intercapital Invest, in calitate de subcontractor. A doua oferta a venit de la consortiul altcatuit din JP Morgan, Unicredit CAIB, Alpha Bank si BT Securities, iar ultima a venit de la Citibank, Societe Generale, BRD si ING Bank, potrivit Fin.ro.

Statul roman, care detine 85% din capitalul Romgaz, doreste sa vanda 15% din actiuni si spera a oferta ar putea fi lansata in iunie sau in septembrie 2012. Veniturile de pe urma acestei listari sunt estimate la 300 milioane de euro. De altfel, se asteapta ca listarea Romgaz, sa fie cea mai mare din istoria Bursei de Valori de la Bucuresti.

Listarea Romgaz, cea mai profitabila companie de stat, face parte din angajamentul luat de autoritatile romane in fata FMI de a scoate pe bursa pachete de 15% de la mai multe societati, precum Transelectrica, Transgaz, si cate 10% de la Hidroelectrica si Nuclearelectrica.

Evaziunea fiscala din industria alimentara, la 50-60% din totalul pietei... Petrolul si gazele au adus Norvegiei al doilea excedent comercial din istorie, 51,1 miliarde de euro!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x