Căutare Live

Guvernul a aprobat normele de aplicare a programului Kogalniceanu pentru IMM-uri

Guvernul a aprobat miercuri normele metodologice de aplicare a programului Mihail Kogalniceanu pentru intreprinderi mici si mijlocii. "Programul Kogalniceanu are scopul de a sustine mediul de afaceri si de a crea noi locuri de munca", a declarat premierul Emil Boc.


Boc a precizat ca programul Kogalniceanu se axeaza pe doua componente:

* Subventionarea a maximum 70% din rata dobanzii aferente creditului pe care un IMM doreste sa il acceseze, dar nu mai mult de 6,5% pe an;

* Acordarea de garantii, de catre Fondul national de garantare, in numele si in contul statului, pentru maximum 80% din valoarea creditului pe care il ia o intreprindere mica si mijlocie, fara ca garantia sa poata depasi 100.000 de lei.

Premierul Emil Boc a apreciat ca acest program este cu atat mai oportun cu cat Agentia de evaluare Fitch Rating a anuntat in urma cu doua zile ca a ridicat calificativul de tara acordat Romaniei la categoria "investment grade".

Potrivit primului-ministru, revenirea Romaniei la categoria "investment grade" are loc dupa ce in ultimii doi ani au fost luate masuri grele.

Vezi pe Hotnews.ro normele metodologice!

Cum s-a razgandit OTP Bank la achitizionarea RBS... 50 de lei - valoarea cosului de cumparaturi...
Parteneri
Creșterea în greutate la menopauză: soluții ca să previi îngrășarea
Creșterea în greutate la menopauză este de cele mai multe ori inevitabilă, însă acest lucru nu înseamnă că ea nu poate fi ținută sub control. Este nevoie de multă voință, dar și disciplină pentru a-ți păstra silueta și pentru a te simți la fel de bine în corpul tău.
Catine.ro
Ultimele știri