Antena Căutare

Guvernul a aprobat normele de aplicare a programului Kogalniceanu pentru IMM-uri

Guvernul a aprobat miercuri normele metodologice de aplicare a programului Mihail Kogalniceanu pentru intreprinderi mici si mijlocii. "Programul Kogalniceanu are scopul de a sustine mediul de afaceri si de a crea noi locuri de munca", a declarat premierul Emil Boc.


Boc a precizat ca programul Kogalniceanu se axeaza pe doua componente:

* Subventionarea a maximum 70% din rata dobanzii aferente creditului pe care un IMM doreste sa il acceseze, dar nu mai mult de 6,5% pe an;

* Acordarea de garantii, de catre Fondul national de garantare, in numele si in contul statului, pentru maximum 80% din valoarea creditului pe care il ia o intreprindere mica si mijlocie, fara ca garantia sa poata depasi 100.000 de lei.

Premierul Emil Boc a apreciat ca acest program este cu atat mai oportun cu cat Agentia de evaluare Fitch Rating a anuntat in urma cu doua zile ca a ridicat calificativul de tara acordat Romaniei la categoria "investment grade".

Potrivit primului-ministru, revenirea Romaniei la categoria "investment grade" are loc dupa ce in ultimii doi ani au fost luate masuri grele.

Vezi pe Hotnews.ro normele metodologice!

Cum s-a razgandit OTP Bank la achitizionarea RBS... 50 de lei - valoarea cosului de cumparaturi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x