Antena Căutare

Guvernul elen a aprobat noul plan de austeritate

Cabinetul premierului elen Lucas Papademos a aprobat, intr-o sedinta ce a tinut aproape toata noaptea de vineri spre sambata, planul de austeritate cerut de "troica" (Uniunea Europeana, Fondul Monetar International si Banca Centrala Europeana) pentru eliberarea celui de-al doilea pachet de asistenta financiara internationala, in valoare de 130 de miliarde de euro. Duminica, planul de austeritate va fi supus la vot in Parlament.

Noul plan de austeritate prevede, printre altele, o scadere cu circa 20% a salariului minim, reduceri ale pensiilor si suprimarea rapida a 15.000 de locuri de munca din sectorul public.

Biroul de Presa al Guvernului Papademos a anuntat ca planul de masuri de austeritate a primit unanimitate de voturi in cadrul Cabinetului.

Sindicatele din Grecia au anuntat ca urmeaza sa organizeze o noua greva generala de 48 de ore, pentru a protesta impotriva noilor masuril de austeritate.

Foto: Intactimages / EPA

Autostrada Sibiu-Pitesti va fi finantata cu fonduri europene... Situatie disperata la CFR: Taieri de servicii si maximizarea veniturilor din publicitate...
Top 5 cele mai frumoase locuri din Europa în 2023. Ce să vizitezi anul acesta
Este perioada ideală pentru a-ți pune la punct planurile pentru următoarea vacanță. Noi...
Horoscopul zilei de 27 martie 2023. Gemenii sunt cu capul în nori. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 martie 2023 aduce schimbări în viețile celor mai mulți antivi din...
Parteneri
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x