Antena Căutare

Guvernul elen a aprobat noul plan de austeritate

Cabinetul premierului elen Lucas Papademos a aprobat, intr-o sedinta ce a tinut aproape toata noaptea de vineri spre sambata, planul de austeritate cerut de "troica" (Uniunea Europeana, Fondul Monetar International si Banca Centrala Europeana) pentru eliberarea celui de-al doilea pachet de asistenta financiara internationala, in valoare de 130 de miliarde de euro. Duminica, planul de austeritate va fi supus la vot in Parlament.

Noul plan de austeritate prevede, printre altele, o scadere cu circa 20% a salariului minim, reduceri ale pensiilor si suprimarea rapida a 15.000 de locuri de munca din sectorul public.

Biroul de Presa al Guvernului Papademos a anuntat ca planul de masuri de austeritate a primit unanimitate de voturi in cadrul Cabinetului.

Sindicatele din Grecia au anuntat ca urmeaza sa organizeze o noua greva generala de 48 de ore, pentru a protesta impotriva noilor masuril de austeritate.

Foto: Intactimages / EPA

Autostrada Sibiu-Pitesti va fi finantata cu fonduri europene... Situatie disperata la CFR: Taieri de servicii si maximizarea veniturilor din publicitate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x