Antena Căutare

Guvernul face economii la drumuri si autostrazi. Bugetul pentru infrastructura este la fel ca in 2010

Se fac economii la drumuri si autostrazi, pentru care anul acesta nu s-au mai prea gasit resurse financiare. Bugetul de investitii pentru infrastructura nu a crescut comparativ cu 2010. Executivul va cheltui 1,42 de miliarde de euro. Asta ar insemna in cel mai bun caz 200 de kilometri de autostrada, dar banii vor fi impartiti si pentru drumurile nationale si judetene.


Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu a promis ca anul acesta vor fi finalizati 117 kilometri de autostrada. Conform cotidianului Gandul, este vorba despre tronsoanele Cernavoda-Medgidia, Medgidia-Constanta, Arad-Timisoara si centurile municipiiilor Constanta si Arad.

Tot anul acesta ar trebui sa fie finalizate si mai multe variante ocolitoare. Intre ele, cele din zona de nord a Capitalei, din Suceava si din Cluj.

De asemenea, in plan este si reabilitarea a 238 kilometri de drumuri nationale, actiune care ar putea costa circa 178 milioane de euro.

Din total, doar 43 kilometri de drumuri nationale vor fi reabilitati cu bani de la bugetul de stat. Pentru restul proiectelor, finantarea va fi asigurata cu ajutorul institutiilor financiare internationale.

Din bugetul CNADNR pe anul acesta, 74% din sume urmeaza sa mearga la investitii. Daca diferentele dintre ceea ce scrie in buget si ceea ce se face efectiv vor ramane la fel de mari ca anul trecut, investitiile vor totaliza cu 8% mai putin, respectiv 1,3 miliarde de euro.

In ceea ce priveste angajatii Companiei, acestia vor avea anul acesta un salariu mediu lunar de 2.046 de lei. La finele acestui an, CNADNR va avea un numar total de salariati de 6.566, ceea ce inseamna ca anul acesta vor fi angajate 150 de persoane.

sursa:Antena3

UPDATE! Fondul Proprietatea, listat la Bursa: Actiunile au incheiat sedinta la 0,645 lei... Afla cum poti plati contributia la CAS!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x