Astfel, dintr-un total de 3,68 de miliarde pentru fonduri sociale, Romania a reusit sa atraga 14,16%, ocupand penultimul loc intre statele europene la acest capitol. Singurul stat care se plaseaza mai jos la acest capitol este Malta, cu o rata de absorbtie de 13,76%.
Din cele 15,53 miliarde de euro alocate Romaniei ca fonduri pentru dezvoltare regionala si fonduri de coeziune, autoritatile au atras, pana la 1 martie 2011, 13,43%, fiind pe ultimul loc intre tarile europene.
Romania poate atrage fonduri europene din totalul sumelor alocate pana in 2013.
Cei doi europarlamentari dar si presedintele Senatului, Mircea Geoana au atras atentia ca Romania urmeaza sa primeasca mai putini bani de la Uniunea Europeana, in perioada 2014-2020, proportional cu fondurile ramase neabsorbite in prezent.
Cei trei oficiali au criticat si absenta reprezentantilor din guvern de la aceasta dezbatere. "Declarativ, guvernantii spun mereu ca absorbtia fondurilor europene este o prioritate, dar la nivelul faptelor nu se intampla absolut nimic, ministrii responsabili nici macar nu fac act de prezenta la un seminar pe o problema care ar putea aduce Romaniei multe avantaje", a afirmat europarlamentarul PNL.
Manescu a precizat ca a invitat la seminar si pe ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea dar si pe cei doi europarlamentari PDL membri ai comisiei REGI, Petru Luhan si Iosif Matula, care nu au participat insa la dezbateri.
Sursa: Antena3
Pretul petrolului Brent, la maximul ultimelor 31 de luni... Guvernul vrea repornirea rafinariei Arpechim...