Antena Căutare

Guvernul trebuie sa restituie 400 milioane euro reprezentand taxa auto incasata ilegal

Premierul Victor Ponta a afirmat ca Guvernul este obligat sa restituie proprietarilor de autovehicule o suma totala de 400 milioane euro, reprezentand taxa auto perceputa ilegal de fostul Executiv. El a precizat ca situatia a fost prezentata de conducerea Ministerului Mediului si ca saptamana viitoare ar trebui adoptata o decizie de rezolvare a problemei. "Membrii fostului Guvern au mancat si noi platim. Asa este cu taxa auto, ca si cu multe alte lucruri", a subliniat Ponta.

Premierul a declarat saptamana trecuta ca Executivul va trebui sa adopte un act normativ prin care sa fie restituita taxa auto incasata ilegal, eliberand astfel instantele de procesele intentate statului pentru rambursarea banilor. In opinia sa, decizia Guvernelor anterioare de a indemna proprietarii de vehicule sa dea statul in judecata pentru a-si recupera taxa auto incasata ilegal a fost incorecta si imorala.

Legea privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, promulgata la inceputul anului, prevede o reducere a taxei de poluare cu pana la 25%, dand posibilitatea ca, in cazul in care taxa de poluare platita de la 1 iulie 2008 este mai mare decat cea rezultata din aplicarea acestei legi, proprietarii de masini sa poata solicita restituirea sumelor reprezentand diferenta de taxa platita.

FMI a taiat cresterea economica a Romaniei, de la 1,5% la 0,9%. PIB a crescut cu 0,8% in primul semestru... Plata TVA la incasarea facturii va fi adoptata de Guvern saptamana viitoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x