Antena Căutare

Guvernul va sterge datoriile unor companii de stat. Vezi lista societatilor!

Guvernul vrea sa stearga datoriile unor companii de stat, folosindu-se de o norma a Uniunii Europene care permite protejarea interesului militar national. Datoriile nu sunt deloc mici, aproximativ un miliard de lei.


Stergerea datoriilor acumulate de catre aceste companii este o masura de redresare economico-financiara, spune conducerea Ministerului Economiei. Conform datelor de la Ministerul Finantelor, totalul datoriilor bugetare ale acestor companii, calculate pentru anul 2009, se ridica la 917,4 milioane lei.

Operatorii economici din industria de aparare nu si au putut plati datoriile pana in prezent, iar companiile nu dispun de surse de finantare pentru a scapa de aceste obligatii. Astfel ca sunt in situatia in care organele fiscale le blocheaza conturile bancare, prin executarea silita a bunurilor acestora.

Pierderile acumulate de catre aceste companii provin in special din penalitati si majorari de intarziere aferente datoriilor istorice. Fara aceste datorii s-ar putea realiza profit din activitati de exploatare, iar companiile ar putea sa devina atractive in cazul privatizarii.

sursa:Antena3

Rata anuala a inflatiei s-a temperat in ianuarie la 6,99%... Studiu: Romanii s-au abtinut de la cumparaturi in 2010...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x