Antena Căutare

Studiu: Romanii s-au abtinut de la cumparaturi in 2010

2010 a fost un an de criza pentru romani. O arata si studiile realizate de GFK pe piata romaneasca a bunurilor de folosinta indelungata. Romanii au cumparat mai putin si de cele mai multe ori doar atunci cand produsul reprezenta o necesitate.


Ce au cumparat romanii anul trecut? Au cumparat televizoare. In special pe cele cu ecran plat si mai cu seama in preajma Craciunului. Asta a facut ca piata electrocasnicelor de larg consum sa nu inregistreze o scadere, ca in celelalte cazuri.

Romanii au mai cumparat expresoare, aparate de tuns si fierbatoare. Dar chiar si asa piata electrocasnicelor mici a suferit un declin de 2,8 procente.

Putin, in comparatie cu ce s-a intamplat pe piata electrocasnicelor mari anul trecut. Scaderea a fost de 7%.

Spuneam ca cele mai afectate au fost segmentele IT, telecomunicatii si echipamente de birou, semn ca romanii au renuntat la obiectele care nu sunt absolut necesare.

Au existat insa si mici cresteri in interiorul acestor segmente la capitolul obiecte de lux. S-au cumparat mai multe notebook-uri si smartphone-uri decat in 2009.

Guvernul va sterge datoriile unor companii de stat. Vezi lista societatilor!... Isarescu: Romania e campioana la numarul de firme intrate in insolventa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x