Antena Căutare

Guvernul vrea sa reduca datoriile companiilor de stat cu 6 miliarde lei. Vezi ce firme ar putea fi "iertate"!

Guvernul apreciaza ca masurile de restructurare a companiilor de stat monitorizate in acordul cu FMI vor permite reducerea arieratelor acestor societati cu 5-6 miliarde de lei anul viitor, echivalentul a 1% din PIB, potrivit unui document guvernamental, informeaza Mediafax.

"Pentru intreprinderile de stat se inregistreaza progrese in procesul de reducere a arieratelor in cadrul companiilor monitorizate prin operatiuni de convertire a datoriilor in actiuni, plati si alte operatiuni de ordin financiar. Per ansamblu, se anticipeaza ca aceste masuri vor permite reducerea arieratelor companiilor monitorizate cu 5 pana la 6 miliarde lei (circa 1% din PIB) pana la sfarsitul anului 2012"


Arieratele companiilor de stat monitorizate in cadrul programului cu Comisia Europeana si FMI au scazut in primele noua luni cu 0,3% din PIB, la 3,8% din PIB.

La nivelul bugetului general consolidat platile restante de peste 90 de zile totalizau 928 milioane de lei la finele lunii septembrie.

Cea mai mare parte a platilor restante era inregistrata la bugetele locale, respectiv 88,6% din stocul de arierate. La bugetul de stat si bugetele de asigurari sociale obligatiile neplatite insumau 11,2% din totalul arieratelor.

Printre companiile monitorizate se numara CFR SA, CNADNR, Compania Nationala a Huilei, Posta Romana, Metrorex, CFR Marfa, Termoelectrica, CFR Calatori, Tarom, Oltchim, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia.

sursa: Antena3

Jeffery Franks: "Trecerea Romaniei la euro poate fi amanata, daca nu e pregatita economic"... Sondaj Global business: Economia globala se va inrauti in urmatoarele sase luni...
Beneficii pentru sănătate ale nucilor tigru
Nu sunt chiar nuci, dar sunt bune pentru organism, ajutând la digestie și la nivelul glicemiei....
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2023. Taurii trebuie să fie atenți la detalii. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2023 spune că Taurii trebuie să fie din ce în ce mai atenți la...
Parteneri
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x