Antena Căutare

Aproape 3 trei sferturi dintre patroni se pregătesc să facă concedieri masive, după creșterea salariului minim. Ce se va întâmpla cu angajații

Trei sferturi dintre întreprinderile mici și mijlocii se așteaptă să aibă dificultăți, ca urmare a majorării salariului minim, iar jumătate se pregătesc să concedieze până la 5 angajați.

Trei sferturi dintre întreprinderile mici și mijlocii se așteaptă să aibă dificultăți, ca urmare a majorării salariului minim, iar jumătate se pregătesc să concedieze până la 5 angajați.

În aceeași situație se află și antreprenorii care preconizează că vor obligați să scumpească produsele și serviciile pe care le furnizează și să piardă din contracte sau piețe, potrivit Profit.ro.

Sondajul a fost efectuat în rândul a 963 de companii. Guvernul pregătește creșterea salariului minim brut pe economie de la 1.900 lei la 2.080 lei, respectiv la 2.350 lei pentru cei cu studii superioare sau cu minimum 15 ani vechime, majorarea fiind anunțată anterior cu aplicare din 1 decembrie, dar putând fi împinsă spre 1 ianuarie 2019, la acest moment nefiind obținute toate avizele.

52,40% din respondenți afirmă că au între 1-5 salariați cu salariul minim, iar 81,90% din respondenți își exprimă dezaprobarea pentru un salariu minim pe economie diferențiat pe diferite criterii.

Aproape trei sferturi (74,60%) din respondenți susțin că o crestere a salariului minim pe economie va aduce dificultăți întreprinderilor, printre acestea fiind concedierea unor salariați, scăderea competitivității, scumpirea prețului produselor și serviciilor, pierderea unor contracte/piețe, scăderea profitului, afirmă profit.ro

Sursă: Profit.ro

Creșterea salariului minim ar putea avea efecte dezastruoase la locurile de muncă! Scenariul îngrijorător lansat de expe... Gata, s-a terminat! ANAF-ul nu mai iartă nimic. Toți românii vor primi asta în cutia poștală!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x