Antena Căutare

Creșterea salariului minim ar putea avea efecte dezastruoase la locurile de muncă! Scenariul îngrijorător lansat de experți financiari

Experții financiari au un avertisment dur. În opinia lor, majorarea salariului minim pe economie în funcție de nivelul de studii va duce la creșterea persoanelor care vor căuta să obțină diplome în mod ilegal.

Experții financiari au un avertisment dur. În opinia lor, majorarea salariului minim pe economie în funcție de nivelul de studii va duce la creșterea persoanelor care vor căuta să obțină diplome în mod ilegal.

Salariul minim diferenţiat în funcţie de studii mi se pare cea mai negândită măsură pe care ar putea-o lua Guvernul, mai ales când vorbim despre analfabetismul funcţional, despre învăţământul învechit şi despre armate de absolvenţi şomeri. Mai mult, fabricile de diplome vor înflori şi mai mult şi abia ce se pusese batista pe ţambalul doctoratelor ‘copy-paste’”, a declarat Valentina Saygo, expert contabil şi antreprenor.

Conform expertului, efectule pe care un salariu minim pe ecomnomie acordat în funcție de nivelul de studii le vor avea asupra diplomelor universitare ar putea fi: scăderea calității muncii; scăderea personalului calificat şi a meseriilor căutate; încurajarea discriminărilor salariale și îngrădirea dovedirii competenţei profesionale.

Astfel, vom fi martorii apariției și dezvoltării unei noi industrii: fabricarea de diplome. Un alt efect ar putea fi scumpirea cursurilorde calificare și de training, eliminându-se criteriul competenței.

O nouă serie de scumpiri, propusă de la 1 ianuarie 2019. Iată pentru ce va trebui să scoatem mai mulți bani din buzunare... Aproape 3 trei sferturi dintre patroni se pregătesc să facă concedieri masive, după creșterea salariului minim. Ce se va...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x