Căutare Live

Indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor, IRCC, a scăzut la 2,36% în al treilea trimestru

Indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei, a scăzut la 2,36%, în al treilea trimestru, de la 2,66% în al doilea trimestru, potrivit datelor publicate marţi de Banca Naţională a României (BNR). ROBOR la 3 luni a stagnat la 3,18%.

BNR a publicat, la începutul lunii mai, indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei.

IRCC, publicat începând din 2 mai, se calculează ca medie aritmetică a ratelor de dobândă zilnice ale tranzacţiilor interbancare dintr-un trimestru al anului.

Nivelul acestuia, pentru ultimul trimestru din 2018, era de 2,36%. Pentru primul trimestru din 2019, IRCC a crescut la 2,63%.

Pentru al doilea trimestru al acestui an, IRCC a ajuns la 2,66%.

În al treilea trimestru, IRCC a scăzut la 2,36%.

Totodată, indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 3,18%, iar cel la 6 luni a rămas la 3,24%.

Sursa : news.ro

Supraacciza la carburanţi, eliminată de la 1 ianuarie 2020... Salariul minim brut creşte de la 1 ianuarie la 2.230 lei...
Parteneri
Obiceiuri pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani. Cum să-ți păstrezi silueta
Pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani este extrem de important să ai o dietă echilibrată și să eviți produsele care ar putea duce la acumularea kilogramelor în plus. Grăsimea abdominală mai este cunoscută drept grăsime viscerală și este în general periculoasă sănătății tale.
Catine.ro
Ultimele știri