Căutare Live

Indicele ROBOR la 3 luni, cel mai mic nivel din ianuarie 2019

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a continuat să scadă şi a ajuns la 2,95%, cel mai mic nivel din ianuarie 2019 până în prezent, potrivit datelor publicate, miercuri, de Banca Naţională a României (BNR).

Indicele ROBOR la 3 luni se află în scădere accentuată de la începutul lunii februarie. În 6 februarie, indicele era 3,18%.

Miercuri, ROBOR la 3 luni a scăzut de la 2,96% la 2,95%. Acesta este cel mai mic nivel din 18 ianuarie 2019, când a fost 2,93%.

Totodată, ROBOR la 6 luni a scăzut de la 3,10% la 3,08%. Acesta este cel mai mic nivel din 28 noiembrie 2019, când a fost 3,08%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, în lei, iar evoluţia sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piaţă.

BNR a publicat, în mai 2019, indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Nivelul acestuia, pentru al treilea trimestru din 2019, a scăzut la 2,36%, de la 2,66% în T2 2019.

Sursa : news.ro

Pensie suplimentară pentru milioane de români! Ce condiție trebuie să îndeplinești... Euro scade, dar rămâne peste 4,8 lei, aproape de nivelul record...
Parteneri
Alimente care afectează memoria și concentrarea: 5 categorii ce pot duce la depresie sau demență
Indiferent de vârsta pe care o ai, nu este niciodată prea târziu să-ți regândești stilul alimentar. Este foarte importantă alimentația pentru ca memoria și concentrarea să rămână intacte pe măsură ce trece timpul. În cazul în care te-ai hotărât să ai grijă de memoria și de sănătatea creierului, iată 5 alimente care afectează memoria și concentrarea.
Catine.ro
Ultimele știri