Antena Căutare

La abonament, 1000 de minute pe mobil sunt de 2-3 ori mai scumpe decat pe cartela

Concurenta pe prepaid a facut ca numarul de minute incluse sa se dubleze in ultimul an. Acum ofertele operatorilor care contin astfel de extraoptiuni pornesc de la 4 euro.

La inceputul lunii martie din 2006, Cosmote scotea pe piata extraoptiunea de 2.000 de minute lunare in retea. Au urmat cozi la magazinele operatorului, oamenii dand navala sa-si ia o cartela reincarcabila.

Succesul ofertei a generat la acea data o crestere semnificativa a gradului de utilizare a retelei. A urmat apoi anuntul companiei: „Datorita cere­rii fara precedent si suprasolicitarii temporare a retelei si pentru a asigura calitatea serviciilor oferite, compania Cosmote anunta ca extraoptiunea de 2.000 de minute lunare, pentru numai 3 euro pe luna, va fi disponibila pentru activare pana la data de 31 martie 2006".

Aceasta miscare a fost, in opinia specia­listilor, un punct-cheie, care a aratat jucatorilor din industrie potentialul pietei de cartele preplatite din Romania. Abia acum insa, la mai bine de patru ani de la acel moment, operatorii de tele­fonie mobila din Romania au in porto­foliu oferte de peste 1.000 de mi­nute in retea. Cosmote ramane insa sin­gurul operator care are o oferta de 2.000 de minute in retea.

Pariu castigator pentru clienti

Per ansamblu, in ceea ce priveste ofertele Orange, Vodafone si Cosmote, pe segmentul prepay, cu minute si SMS-uri in retea si minute nationale, acestea au suferit permanent schim­bari in ultimul an.

Astfel, pe segmentul cartele­lor pre­platite, in oferta Orange, 1.000 de mi­nute in retea si 60 de minute natio­nale costa 4 euro. Opera­torul percepe acest tarif permanent, nu ca in cazul extra­optiunilor, care au valabilitate doar 12 luni.

In cazul Vodafone, pentru a bene­ficia de oferta de 1.000 de minute in retea, clientul trebuie sa plateasca pen­tru inceput 5 euro. In acest tarif mai sunt incluse 60 de minute nationale, dar si 60 de SMS-uri nationale si 1.000 de SMS-uri in retea. Mai mult, la fiecare reinnoire a extraoptiunii clientul va plati mai putin cu 0,20 euro credit, pana la 3 euro credit.

Pentru cei mai vorbareti, Cosmote ofera, in schimbul a 6 euro de data asta, 1.200 de minute si SMS-uri in retea, 70 de minute nationale si inter­nationale, dar si 70 de SMS-uri natio­nale.

EXCLUSIV! Sebastian Ghita: "Eu voi conduce Realitatea TV”... Negocierile cu FMI: fiecare participant a inteles ce a vrut...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x