Antena Căutare

Noua formulă de calcul a pensiei. Schimbări importante la calcularea pensiilor. Ce este punctul de referință și ce valoare va avea

Noua Lege a Pensiilor aduce modificări în sistemul de calcul al pensiilor. În formula de calcul se va introduce punctul de referință.

Noua Lege a Pensiilor aduce modificări în sistemul de calcul al pensiilor. În formula de calcul se va introduce punctul de referință.

Noua formulă de calculare a pensiei va introduce punctul de referință. Dacă, în următorii ani, punctul de pensie va fi majorat, punctul de referință va fi de 75 de lei în perioada în care legea va intra în vigoare, scrie Capital.

Dacă va trece de și de Camera Deputaților și va fi promulgată de președinte, legea va intra în vigoare la 1 septembrie 2021.

NOUA FORMULĂ DE CALCUL A PENSIEI

Valoarea pensiei va fi dată prin înmulțirea punctul de referință cu numărul de puncte ale asiguratului.

Punctul de referință va fi raportul dintre valoarea punctului de pensie și nivelul mediu al stagiilor de cotizare prevăzute de legislaţia anterioară - 25. Acest lucru se va schimba, odată cu noul proiect, valoarea sa ajungând la 75 de lei la 1 septembrie 2021.

Potrivit legii, punctul de referinţă se va indexa, anual, cu inflaţia şi 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat.

Este oficial! Ei sunt cei care se vor bucura de cel mai mare salariu! Cât vor câștiga începând cu 1 ianuarie 2019... Topul salariilor în România. Venituri uriașe pentru cei care lucrează în justiție, fără a avea funcții înalte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x