Live acumObservator de weekend
Prime Time 20:00Film: Maleficent

E oficial! Se ieftinesc carburanții. Prețurile la pompă se vor micșora semnificativ: "Vor fi și benzinării cu 5 lei pe litru"

Legea care elimină supraacciza la carburanți va fi promulgată, iar odată cu ea prețurile la carburanți vor scădea semnificativ. Un plin de benzină sau motorină va fi, de la 1 ianuarie 2020, mai ieftin cu aproximativ 30 de lei.

Legea care elimină supraacciza la carburanți va fi promulgată

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut joi că va promulga legea privind eliminarea supraaccizei la carburanţi.

Întrebat dacă măsurile de eliminare a supraaccizei şi a supraimpozitării contractelor part-time pot fi suportate de bugetul din 2020 fără să afecteze deficitul, Iohannis a spus: "Am pus această întrebare Guvernului, în speţă premierului care a fost astăzi la mine, şi m-a asigurat că se găsesc soluţii".

"Trebuie să vedem de ce s-a ajuns aici. Acea supraacciză a fost introdusă în mod mincinos de PSD, mai întâi s-a desfiinţat, au promis că nu o vor reintroduce, după un timp au reintrodus-o pur şi simplu. PNL a dorit eliminarea acestei supraaccize de mult timp şi a introdus un proiect legislativ pentru această speţă, considerând, şi eu sunt de acceaşi părere, că nu este bună pentru economie. Să ne amintim că de la introducerea acestei accize a scăzut consumul de carburanţi la noi, în schimb foarte mulţi transportatori alimentează în afara României, lucru total contra-productiv şi prostesc, ca să spun pe faţă. Noi trebuie să luăm măsurile care încurajează economia noastră naţională. Dacă asta încurajează şi pe vecini, este foarte bine, dar să mergem să cumpărăm toate alimentele de la vecini, să alimentăm cu carburant de la vecini în niciun caz nu ajută economia naţională şi, atunci, măsuri de acest tip, chiar dacă pe termen scurt au un oarecare impact bugetar negativ, trebuie luate pentru a încuraja în ansamblu economia", a adăugat Klaus Iohannis.

El a spus că nu vede de ce nu ar promulga această legislaţie care este dorită de toată lumea.

"Le voi promulga, iar dacă există nevoia unei corecţii pe taxarea carburanţilor, acest lucru se poate face fără probleme, explicând în prealabil despre ce este vorba. Însă eliminarea supraaccizei şi o posibilă creştere pentru a îndeplini limita cerută de Comisia Europeană, totuşi, va duce la o scădere considerabilă a taxării carburanţilor, vorbim de o scădere destul de importantă, eliminând supraacciza, iar o majorare până la limita cerută de Comisa Europeană este foarte, foarte mică, deci suntem foarte, foarte aproape de acea limită. Sunt convins că Guvernul va reglementa aceste chestiuni. Nu văd de ce să nu promulg această legislaţie dorită de toată lumea şi găsită bună", a mai declarat Iohannis.

Recomandari