Antena Căutare

Legumele romanesti vor disparea de pe piata intr-o luna

Intr-o luna, legumele romanesti aproape ca vor disparea de pe piata. Agricultorii spun ca, de la jumatatea lunii noiembrie, productia din solarii se va termina iar cea din sere va merge in mare parte la export.

Se vad deja scumpirile in magazine. Este firesc de altfel daca ne gandim ca nu mai suntem in plin sezon si nici vremea nu mai tine cu agricultorii. Spun ca legumele mai rezista in solarii cel mult o luna. In prezent, rosiile romanesti se vand cu 2,5 - 4 lei, castravetii si ardeii cu 2-3 lei. Nu mai este mult insa pana cand locul lor in magazine sau la tarabe va fi luat de legumele din import, evident mai scumpe.

Sute de tone de legume s-au recoltat anul acesta din ferma domnului Avram din comuna argeseana Maracineni. Isi vinde toata marfa intr-o piata din Pitesti. Vanzarea la taraba nu va mai dura mult timp insa. Ca sa aiba legume tot anul, trebuie sa planteze in sere de sticla cu incalzire. Iar pentru o sera de sticla de un hectar, investitia ajunge la un milion de euro. O suma mult prea mare pentru un agricultor mic.

In aceste conditii, putini sunt agricultorii romani care isi permit astfel de sere. Iar cine a investit, isi vinde marfa la export. Prin urmare, vom manca legumele strainilor la preturi mult mai mari decat acum.

In 2012, s-au recoltat peste 3,3 milioane de tone de legume. Anul acesta, agricultorii spun ca productia va fi la jumatate.

Asigurarile pentru locuinte, o bomba cu ceas. Ce s-ar intampla in cazul unui cutremur major... Anul viitor vor incepe lucrarile la canalul Siret-Baragan, proiect in valoare de 2,6 miliarde de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x