Leul se apreciaza la inceputul saptamanii. Francul elvetian, cotat la 3,75 lei

Dupa ce s-a depreciat la sfarsitul saptamanii precedente, inregistrand scaderi in raport cu toate valutele internationale de circulatie mare, moneda nationala s-a redresat, luni, 22 august, apreciindu-se atat in raport euro si dolarul american, cat si in fata francului elvetian.


Moneda americana a fost cotata de BNR la 2,9567 lei/dolar, in scadere cu 2,29 bani fata de cursul din data de 19 august.

Francul elvetian a fost cotat luni de catre Banca Centrala la 3,75 lei, fata de cursul afisat vineri, de 3,76 lei. Pentru un euro, Banca centrala a transmis un curs de 4,26 lei iar pentru un dolar SUA- 2,95 lei. Dealerii se asteptau la aceasta evolutie, punand-o pe seama miscarilor slabe de pe pietele asiatice.

"Evolutia slaba a actiunilor asiatice nu favorizeaza leul si ne asteptam la o evolutie statica a monedei locale astazi cu o tendinta de depreciere. Deoarece ne apropiem de sfarsitul perioadei de constituire a rezervelor, randamentele swap-urilor valutare O/N au continuat miscarea descendenta vineri tranzactionandu-se in jurul valorii de 3,5% de la nivelul precedent de 5,5%. In cazul scadentelor mai lungi, curba continua sa fie inversata, ratele la o luna situandu-se la 5,6% si cele pentru un an la 5,05%", au notat in buletinul lor zilnic economistii ING Bank.

Parteneri
Kate Middleton va prelua din atribuțiile Prințului Harry. Ce sarcini va avea de acum Ducesa de Cambridge
De când Meghan Markle și Prințul Harry s-au retras din viața Familiei Regale Britanice, anumite sarcini au rămas nerezolvate. În acest context, Kate Middleton va prelua din atribuțiile Prințului Harry și va duce mai departe munca acestuia. De când Ducii de Sussex s-au retras, zvonurile privind rolurile lor în treburile organizatorice au fost intens discutate.
Catine.ro
Ultimele știri