Antena Căutare

Leul se apreciaza la inceputul saptamanii. Francul elvetian, cotat la 3,75 lei

Dupa ce s-a depreciat la sfarsitul saptamanii precedente, inregistrand scaderi in raport cu toate valutele internationale de circulatie mare, moneda nationala s-a redresat, luni, 22 august, apreciindu-se atat in raport euro si dolarul american, cat si in fata francului elvetian.


Moneda americana a fost cotata de BNR la 2,9567 lei/dolar, in scadere cu 2,29 bani fata de cursul din data de 19 august.

Francul elvetian a fost cotat luni de catre Banca Centrala la 3,75 lei, fata de cursul afisat vineri, de 3,76 lei. Pentru un euro, Banca centrala a transmis un curs de 4,26 lei iar pentru un dolar SUA- 2,95 lei. Dealerii se asteptau la aceasta evolutie, punand-o pe seama miscarilor slabe de pe pietele asiatice.

"Evolutia slaba a actiunilor asiatice nu favorizeaza leul si ne asteptam la o evolutie statica a monedei locale astazi cu o tendinta de depreciere. Deoarece ne apropiem de sfarsitul perioadei de constituire a rezervelor, randamentele swap-urilor valutare O/N au continuat miscarea descendenta vineri tranzactionandu-se in jurul valorii de 3,5% de la nivelul precedent de 5,5%. In cazul scadentelor mai lungi, curba continua sa fie inversata, ratele la o luna situandu-se la 5,6% si cele pentru un an la 5,05%", au notat in buletinul lor zilnic economistii ING Bank.

Guvernul vrea sa atraga investitorii straini prin salariile mici... Ministri si rude, afaceristi pe datorie: Firmele acestora nu-si platesc taxele si impozitele...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x