Antena Căutare

Liberty Global, aproape de preluarea KBW pentru peste 3 mld. euro

Grupul american Liberty Global, care controleaza UPC Romania, este aproape de o intelegere pentru a prelua compania Kabel Baden-Wuerttemberg (KBW), al treilea mare operator de cablu TV din Germania, pentru 3,1-3,2 miliarde de euro, au afirmat surse apropiate tranzactiei, citate de „Wall Street Journal”.

Liberty pare ca a surclasat ofertele celorlalti doi investitori interesati de preluarea KBW, respectiv fondurile de investitii CVC Capital Partners si Hellman&Friedman, potrivit cotidianului american.

Liberty Global, controlat de miliardarul american John Malone, are 17,6 milioane de clienti in 14 tari din Europa, Australia, America de Sud si America de Nord, fara SUA. Grupul obtine anual venituri de aproximativ 9 miliarde de dolari.

Tranzactia ar putea intampina dificultati din partea autoritatilor antitrust din Germania, intrucat Liberty controleaza deja Unitymedia, a doua mare companie de cablu de pe piata.

Sursa: Financiarul

Ce am ajuns cu 19 mld. € de la FMI si CE? Singurii in recesiune din UE... Google, cel mai valoros brand din lume. Coca-Cola rateaza top 10...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x