Antena Căutare

Vești excelente pentru părinți! Limita veniturilor ce pot fi obținute simultan cu indemnizația de creștere a copilului a crescut

Vești excelente pentru părinții care beneficiază de indemnizație de creștere a copilului. Conform unui nou act normativ, publicat în Monitorul Oficial, limita de venituri impozabile ce pot fi obținute simultan cu indemnizația de creștere a copilului, fără ca părintele beneficiar să piardă dreptul la aceasta, a crescut. 

Vești excelente pentru părinții care beneficiază de indemnizația de creștere a copilului. Conform unui nou act normativ, publicat în Monitorul Oficial, limita de venituri impozitabile ce pot fi obținute simultan cu indemnizația de creștere a copilului, fără ca părintele beneficiar să piardă dreptul la aceasta, a crescut.

Limita de venituri impozitabile ce pot fi obținute fără pierderea indemnizației de creștere a copilului a crescut. Astfel, părinții în concediu de creștere a copilului care obțin, într-un an calendaristic, venituri impozitabile care nu depășesc de cinci ori cuantumul minim al indemnizației - 6.250 de lei - nu vor mai pierde dreptul de a primi ajutorul de la stat, scrie Avocatnet.ro.

Legea nr. 89/2019 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor a fost publicată vineri în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 340 și intrată azi în vigoare.

Înainte de modificare, cei care beneficiau de indemnizația de creștere a copilului nu mai puteau realiza alte venituri în perioada respectivă. Existau, totuși, și excepții:

  • persoana primește diverse sume în baza legii, a contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creşterea copilului, altele decât cele rezultate din desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu;
  • cel îndreptățit primeşte indemnizaţii în calitate de consilier local sau judeţean, indiferent de nivelul acestora;
  • beneficiarul realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, într-o anumită limită.

CITEȘTE ȘI: Românii cu datorii, ajutați de ANAF! Ce tebuie să semneze, pentru a împiedica poprirea pe conturi

Legea publicată vineri îi vizează pe cei din a treia categorie. Acum, părinții pot realiza venituri impozitabile, fără a le fi suspendată plata indemnizației, cu condiția ca valoarea acestora, într-un an calendaristic, să nu depășească 6.250 de lei .

6 meserii care vor avea căutare și în viitor... Curs valutar euro 7 mai 2019. Cât scade euro, azi, la casele de schimb...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x