Antena Căutare

Mai multe autorizatii de construire a locuintelor in luna ianuarie. S-a inregistrat o crestere cu 17% fata de 2010

Peste 2600 de autorizatii de construire de locuinte s-au acordat in prima luna a acestui an, cu 17% mai multe decat in luna ianuarie a anului trecut, conform Institutului National de Statistica. Datele publicate luni de INS si preluate de HotNews mai arata ca numarul de autorizatii pentru cladiri rezidentiale (care pot avea mai multe locuinte) a scazut cu 8,6%.

In luna ianuarie a acestui an s-au acordat 2634 de autorizatii de construire de locuinte si pana la 1740 de cladiri rezidentiale. 65,9% din autorizatiile pentru cladiri rezidentiale au fost pentru constructii in zona rurala. In majoritatea regiunilor de dezvoltare, distributia in profil regional indica o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale.

Cele mai importante scaderi au fost in regiunile de dezvoltare: Nord-Est (-124 autorizatii), Sud-Est (-41 autorizatii), Nord-Vest (-30 autorizatii) si Sud-Muntenia (-19 autorizatii). Cresteri ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Bucuresti-Ilfov (+38 autorizatii) si Sud-Vest Oltenia (+28 autorizatii).

In 2010 s-au eliberat in tara 55.285 de autorizatii pentru construirea de locuinte, in scadere cu 16,1% fata de anul 2009.

foto: Intact Images

Consiliul Concurentei, sub presiune: RCS&RDS, UPC si riscul aparitiei unui "monstru"... Pretul alimentelor de baza variaza de la un judet la altul. Vezi unde sunt cele mai ieftine produse!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x