Antena Căutare

Majorarea taxele si impozitele locale, la alegerea autoritatilor locale

Primarii vor putea decide daca majoreaza taxele si impozitele locale sau nu. Premierul Victor Ponta a anuntat ca Executivul va aproba un document in acest sens in cursul acestei zile.

Premierul le-a spus ministrilor si edililor ca Guvernul urmeaza sa emita ordonanata prin care autoritatile locale pot mentine taxele si impozitele la nivelul din 2012 sau pot sa le indexeze cu rata cumulata a inflatiei pe ultimii trei, adica 16,05%.

Astazi, guvernul va trimite ordonanta Monitorului Oficial pentru publicare.

Premierul a avertizat ca autoritatile locale nu vor primi bani in plus de la bugetul de stat, asa ca trebuie sa se gandeasca bine daca maresc taxele si impozitele sau nu: „In acelasi timp, imi fac datoria sa spun ca cei 16%, pe care unii primari vor sa-i incaseze, merg in bugetul primariei. Daca nu se maresc taxele, nici nu vin bani de la bugetul de stat. Nu mai vin cei 16% de la bugetul de stat, ca de la bugetul de stat trebuie sa platim salarii, pensii, sa facem investitii publice, sa platim la sanatate ce avem de platit, la educatie”.

Cosmarul firmelor mici revine. Guvernul dezgroapa impozitul forfetar... SPECIAL! Ne plangem de taxe, dar platim nemteste: Diferentele dintre Ion, Jean, Juan si Ivan...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x